Reţeta zilei:
Dacă eşti adeptul unei diete sărace în carbohidraţi, nu înseamnă că trebuie să elimini şi varietatea. Sunt nenumărate reţete delicioase pentru micul dejun, praz, cină şi desert care respectă regula limitării carbohidraţilor. Vă prezentăm o reţetă cu puţini carbohidraţi: cotlete de porc cu rozmarin. Această reţetă este de inspiraţie italienească şi te va face, cu siguranţă, vedeta familiei, căci este foarte gustoasă. Şi se face şi repede.
Timp total de pregătire: 21 minute
Timp de coacere: 11 minute
Ingrediente pentru 4 porţii
• 4 cotlete de porc dezosate
• 3/4 linguriţe de sare de mare
• 1/2 linguriţe de piper proaspăt măcinat
• 1 linguriţă de ulei de canola
• 2 linguriţe de unt nesărat
• 1 linguriţă de rozmarin proaspăt tăiat
• 1 caţel de usturoi tăiat fin
Mod de preparare: Pune sare şi piper pe carnea de porc.Într-o cratiţă mare, încălzeşte uleiul la foc mediu. Adaugă carnea şi prăjeşte-o patru minute pe fiecare parte. Redu focul şi adaugă untul, rozmarinul şi usturoiul. Întoarce ocazional carnea de porc, şi lasă totul să se pătrundă cateva minute. Cand dă bine în clocot, dă la o parte de pe foc, acoperă tigaia cu un capac şi las-o să se odihnească cinci minute. Nu uita să pui sosul din tigaie deasupra cărnii. Poftă bună!