Jurnalism cetatenesc

Calendarul zilei:

Ziarul de Vrancea
24 aug 2016 543 vizualizări
Istoria zilei de 25 august

1609: Astronomul italian Galileo Galilei a inventat primul său telescop terestru cu refracţie. Galileo Galilei a fost un fizician, matematician, astronom şi filosof italian care a jucat un rol important în Revoluţia Ştiinţifică.
1758: Războiul de şapte Ani: Frederic al II-lea al Prusiei înfrânge armata rusă în bătălia de la Zorndorf. Războiul de şapte ani (1754 şi 1756–1763), (părţi ale căror teatre de conflagraţie au fost numite şi Războiul Pomeranian şi Războiul francez şi indian ), a implicat atât lupte în Europa, cât şi în colonii. Acest război a fost descris de Winston Churchill ca fiind Primul Război Mondial.
1768: James Cook începe prima sa călătorie. James Cook a fost un explorator, navigator şi cartograf englez ce a ajuns la rangul de căpitan în Marina Regală.
1814: Casa Albă este distrusă de forţele britanice în timpul războiului din 1812. Casa Albă (în engleză The White House) este reşedinţa oficială şi principalul loc de muncă al preşedintelui Statelor Unite ale Americii. Aflată la adresa oficială 1600 Pennsylvania Avenue NW în Washington, D.C.,clădirea principală a fost construită în stil georgian, între 1792 şi 1800, din gresie vopsită în alb, fiind reşedinţa şefului executivului american pentru toţi preşedinţii începând cu John Adams. După ce Thomas Jefferson s-a mutat în Casa Albă, în 1801, împreună cu arhitectul Benjamin Henry Latrobe, au realizat planuri de extindere a clădirii pentru a crea facilităţi de stocare. Casa Albā are 222 de ani.
1929: Experimentarea cabinei catapultabile de avion construită în premieră de românul Anastasie Dragomir. Evenimentul a avut loc pe aeroportul Orly, Paris.
1954: Prima participare a României la Campionatele Europene de atletism, cu Iolanda Balaş pe locul secund (1,65 m). Iolanda Balaş Sőtér a fost campioană olimpică română de etnie maghiară, care a dominat proba de săritura în înălţime timp de un deceniu.
2012: Moare primul astronaut care a ajuns pe Lună, Neil Armstrong. Neil Armstrong (n. 5 august 1930 - d. 25 august 2012) a fost un astronaut american, pilot de încercare şi pilot naval, cunoscut ca fiind primul om care a păşit pe Lună. În aceasta misiune el a executat prima andocare a două nave spaţiale, împreună cu pilotul David Scott. Cea de a doua şi ultima misiune spaţială a lui Armstrong a fost cea de comandant al misiunii de aselenizare Apollo 11 din iulie 1992. În acest faimos "pas uriaş pentru omenire", Armstrong şi Buzz Aldrin au coborât pe suprafaţa Lunii şi au efectuat o misiune de explorare de două ore şi jumătate direct pe suprafaţa acesteia, în costume lunare, timp în care cel de-al treilea membru al echipajului lor, Michael Collins, se afla în capsulă pe orbită în jurul Lunii. După 21 de ore şi jumătate pe suprafaţa lunară, modulul Eagle a decolat şi s-a înscris pe orbita lunară unde s-a cuplat cu modulul de comandă şi serviciu pilotat de Collins.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.