Jurnalism cetatenesc

Reţeta zilei: Crostată cu prune şi nuci

Bertoni Daniel Albert
15 aug 2016 383 vizualizări
S-au copt prunele, iar noi vă oferim o reţetă simplă, pentru a demonstra că lucrurile sunt de multe ori cele mai gustoase.


Ingrediente:
a) pentru blat
- 200 gr făină
- 2 linguri zahăr farin
- coaja rasă de la o lămâie
- 100 gr unt
- 4,5 linguri apă rece
b)pentru umplutură
- 800 gr prune
- 150 gr miez de nucă
Mod de preparare: Pentru început, aprindem cuptorul să se încălzească,la 250 grade. Făina, zahărul farin, coaja de lămâie şi praful de sare se vor amesteca, după care se adaugă untul şi la final, apa. Se frământă un aluat omogen, de consistenţă elastică, care se va înfăşura în folie alimentară şi se va ţine la frigider timp de 30 minute. Spălăm prunele, le tăiem în jumătăţi şi le scoatem sâmburii. După ce vor fi trecut cele 30 minute, scoatem aluatul din frigider şi vom întinde o foaie ce se va aşeza într-o formă cu diametrul de 28 - 30 cm. Înţepăm aluatul cu o furculiţă din loc în loc. Deasupra aşezăm o hârtie de copt circulară, peste care răsturnăm 1 kg de orez sau fasole (procedeu necesar pentru a evita creşterea aluatului ) şi introducem tava în cuptor, la 180 grade pentru 20 minute. O scoatem, înlăturăm greutatea care a stat deasupra şi adăugăm prunele, unele cu faţa în sus altele cu faţa în jos. Printre ele împrăştiem miez de nucă. Introducem tarta în cuptor pentru alte 20-25 minute.
Lăsăm să se răcească puţin înainte de a o porţiona, apoi o pudrăm cu scorţişoară şi zahăr. Poftă bună!
Reţetă oferită de colaboratorul nostru, Bertoni Daniel Albert


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.