Jurnalism cetatenesc

Un banc pe zi

Ziarul de Vrancea
10 iul 2016 1045 vizualizări
Soţia mea nu lucreazā!

Soţia mea nu lucreazā! - Conversaţie între un soţ (S) şi un psiholog (P):
P: Ce faceţi pentru a vă câştiga existenţa, domnule Rogers?
S: Eu lucrez la o bancă.
P: Soţia ta?
S: Nu lucreazā. Ea e casnicā.
P: Cine pregăteşte micul dejun pentru familie?
S: Soţia mea.
P: La ce oră, în general, se trezeşte soţia ta?
S: Ea se trezeşte devreme pentru că pune masa, pune mancare la copii la şcoală, se asigură ca sunt bine îmbrăcaţi şi pieptănaţi, dacă au luat micul dejun, dacă s-au spălat pe dinţi şi dacă şi-au luat toate lucrurile pentru şcoală.
P: Cu cine merg copiii la şcoală?
Casnica multifuncţională

S: Soţia mea îi duce.
P: După ce duce copiii la şcoală, ea ce face?
S: În general câte ceva prin oraş, cum ar fi: plăteşte facturile sau se opreşte la magazin. Apoi se întoarce acasă şi pregăteşte mancarea. Serveşte masa, ordonează prin bucătărie după care se ocupă de spălatul hainelor şi curăţenia în casă. Doar ştii cum e.
P: Seara, când te întorci de la birou, ce faci?
S: Mă relaxez, normal. Păi sunt obosit, am lucrat toată ziua la birou.
P: Ce face soţia ta seara?
S: Ea pregăteşte cina, serveşte pe copii şi pe mine, spală vasele, mai ordonează încă o dată prin casă. Apoi pregăteşte copiii pentru culcare, le dă lapte cald cum le place să bea, verifică dacă s-au spălat pe dinţi...

Asta e rutina zilnică a multor femei în toată lumea: începe dimineaţa şi continuă până la altă oră din noapte. Asta se cheamă " nu lucrează" ?! Este casnică, nu are diplomă, dar semnează cea mai importantă diplomă în viaţa de familie! Apreciază-ţi soţia, mama, bunica, mătuşa, sora, copila... De ce sacrificiul ei este nesemnificativ? Cineva a întrebat: "Dumneavoastră sunteţi o femeie care lucraţi sau numai o "casnică?" Ea a răspuns: "Eu lucrez ca o soţie în casă, 24 ore pe zi ... Sunt mamă. Sunt femeie. Sunt fată. Sunt deşteptător. Sunt bucătăreasă. Sunt consolatoare. Sunt maestră. Sunt servitoare. Sunt îngrijitoare de copii. Sunt doctor. Sunt o muncitoare manuală. Sunt agent de siguranţă. Sunt, sunt.... Nu am vacanţă. Nici licenţă de doctor. Nu am zi liberă, lucrez zi şi noapte. Sunt de gardă tot timpul, nu mă opresc şi.... Toate astea, numai să asculţi fraza: " Dar, ce faci toată ziua?". Dedicaţie pentru toate femeile care îşi dedică toată viaţa pentru binele familiei! Femeia e ca sarea: Prezenţa ei nu se aminteşte, dar absenţa ei lasă totul fără savoare!

PS. Echipei Ziarului de Vrancea i s-a părut superbă povestirea şi cu siguranţă multe dintre cititoarele noastre se vor regăsi în ea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.