Jurnalism cetatenesc

Reţeta zilei:

Ziarul de Vrancea
8 iun 2016 392 vizualizări
Tort cu căpşuni

Pentru astăzi vă propunem o reţetă pentru un tort cu căpşuni pe care îl puteţi degusta alături de familie

INGREDIENTE: 

6 ouă

130 g zahăr

130 g făină

1 plic zahăr vanilat

400 g friscă lichidă

250 g mascarpone

300 g căpşuni

suc de fructe sau zeamă din compot pentru însiropat blatul

Porţii: 10

Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE:

Se bat bine ouăle, apoi se adaugă treptat zahărul şi zahărul vanilat şi se mai bate până se topeşte. Se cerne făina peste ouăle bătute şi se înglobează cu grijă. Se preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade. Se unge cu unt o formă de tort şi se tapetează cu hârtie de copt, apoi se toarnă aluatul şi se dă la cuptor pentru aproximativ 30 de minute sau până trece testul scobitorii. Se lasă blatul să se răcească 2 ore sau până a doua zi, apoi se taie în două. Se însiropează cu suc de fructe. Se bate frişca, se adaugă mascarponele pe rând câte o lingură şi se mixează până se încorporează bine – dacă întoarceţi bolul cu susul în jos să nu cadă din bol. Se spală căpşunile, se lasă deoparte 3-4 bucăţi, restul se feliază şi se pun pe 2 prosoape de hârtie care să absoarbă sucul din ele. Se aşază un strat de friscă pe blat şi se nivelează bine, apoi se pun felii de căpşuni, se pune încă un strat de friscă, se acoperă cu blat şi se îmbracă tortul cu frişca rămasă. Deasupra se pun căpşunile întregi, iar pe marginii felii de căpşuni. Poftă bună!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.