Jurnalism cetatenesc

Calendarul zilei:

Ziarul de Vrancea
23 mai 2016 508 vizualizări
Istoria zilei de 24 mai

1543: A încetat din viaţă astronomul polonez Nicolaus Copernic, care a elaborat teoria mişcării Pământuluişi a altor planete în jurul Soarelui, definitiv recunoscutăîn secolul al XVII-lea (n. 1473).

1686: S-a născut fizicianul german Daniel Fahrenheit, unul dintre fondatorii termometriei. A introdus scala termometrică cunoscută sub numele "scala Fahrenheit". A fost primul care a utilizat mercurul ca lichid termometric şi a fabricat primele termometre, de dimensiuni reduse, ce puteau măsura temperatura umanăşi temperatura atmosfericăpână la 96 de grade. (d. 16 septembrie1736).
1844: Samuel Morse a transmis prima telegramă în codul Morse de la Washington DC, către asistentul său Alfred Vail, în Baltimore,Maryland pentru a inaugura prima linie telegrafică. Conţinutul mesajului a fost: "Ce a făcut Dumnezeu?" (un citat biblic, numerele 23:23).
1864: Domnitorul Alexandru Ioan Cuza a întreprins o vizită la Constantinopol pentru a obţinerecunoaşterea noii Constituţii.
1875: A fost constituit Partidul Naţional Liberal, printre membrii fondatori fiind: Ion C. Brătianu, M. Kogălniceanu, M.C. Epureanu.
1883: Podul Brooklyn, celebrul pod peste East River din New York, este deschis traficului după 14 ani de construcţie, unindu-se astfel Brooklyn-ul de Manhattan.
1900: Al Doilea Război al Burilor: Regatul Unit anexează Republica Orange.
1903: Este inaugurat Castelul Pelişor.
1906: Hotelierul elveţian César Ritz a deschis la Londra un alt hotel cu numele său, în care fiecare apartament are o baie privată, ca o noutate. Standardele de servicii şi dotările de lux ale casei au stabilit standarde la nivel naţional.
1908: S-a născut actorul român Fory Etterle: "Soldaţi fără uniformă", "Neamul şoimăreştilor", "Darclee" (d. 16 septembrie 1983).
1908: A fost inaugurată noua clădire a Muzeului de Istorie Naturală Grigore Antipa din Bucureşti, în prezenţa regelui Carol I.
1914: A încetat din viaţă istoricul literar Pompiliu Eliade, care s-a consacrat studiului relaţiilor franco-române şi promovării literaturii franceze în România (n. 13 aprilie 1869).
1915: Primul Război Mondial: Italia declară război Austro-Ungariei.
1935 - România şi Germania au încheiat un Acord de plăţi.
1943: Holocaust: Josef Mengele devine ofiţerul şef medical la Auschwitz.
1944: A încetat din viaţă Nicolae Petraşcu, critic literar şi prozator. (n. 5 decembrie 1859)
1956: A avut loc prima ediţie a concursului Eurovision.
1958: A fost creată Agenţia de Presă United Press International, prin fuziunea agenţiilor United Press şi International News Service.
1962: Astronautul american, Scott Carpenter, a orbitat de trei ori în jurul Pământului în capsula spatială Aurora 7.
1990: A luat fiinţă, la Bucureşti, Teatrul „Masca”, singurul teatru de gest, pantomimăşi expresie corporală din România, condus de actorul şi regizorul Mihai Mălaimare.
2004: Explozia de la Mihăileşti, accident soldat cu 18 morţi, 13 răniţi şi importante pagube materiale. Ziariştii Elena Popescu şi Ionuţ Barbu, corespondenţi ai Antenei 1, şi-au pierdut viaţa în timp ce filmau accidentul petrecut.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.