Reţeta zilei:
Cartofii noi, micuţi cât nucile, care se pot prăji întregi, sunt ideali pentru această reţetă. La prăjit devin aurii, cu exterior crocant, dar moi şi cremoşi la interior. Aromatizaţi cu puţin usturoi tocat şi mărar proaspăt, sunt o minune! Nu mai trebuie lângă ei decât o salată de roşii cu castraveţi şi ceapă verde. Cine poate rezista unui asemenea meniu?!
Ingrediente:
• 1 kg de cartofi noi
• aprox. 400 ml de ulei pentru prăjit
• 2-3 căţei de usturoi
• mărar proaspăt
• sare după gust
Mod de preparare:
Spălaţi foarte bine cartofii de praf şi pământ, fără să îi curăţaţi de coajă. Uscaţi cartofii cu un prosop. Puneţi uleiul la încins într-un ceaun, apoi puneţi cartofii. Amestecaţi ca să fie toţi cuprinşi de ulei. Când cartofii devin aurii şi intră uşor furculiţa în ei, înseamnă că sunt gata. Scoateţi cartofii într-un castron încăpător, presăraţi-i cu usturoi şi mărar tocate foarte mărunt şi lăsaţi-i câteva minute să se răcorească şi să se aromatizeze. Serviţi cartofii cât sunt calzi, cu o salată alături. Reci nu mai sunt la fel de buni.
Notă: Căutaţi cartofi noi, proaspeţi, sănătoşi, fără pete sau urme de lovituri. Încercaţi pe cât posibil să îi alegeţi cam de aceeaşi dimensiune pentru a avea acelaşi timp de prăjire. Poftă bună.
Sursa reţetă: www.bucate-aromate.ro