Jurnalism cetatenesc

Reţeta zilei:

Ziarul de Vrancea
18 mai 2016 603 vizualizări
Cartofi noi la ceaun cu usturoi şi mărar

Cartofii noi, micuţi cât nucile, care se pot prăji întregi, sunt ideali pentru această reţetă. La prăjit devin aurii, cu exterior crocant, dar moi şi cremoşi la interior. Aromatizaţi cu puţin usturoi tocat şi mărar proaspăt, sunt o minune! Nu mai trebuie lângă ei decât o salată de roşii cu castraveţi şi ceapă verde. Cine poate rezista unui asemenea meniu?!
Ingrediente:
•    1 kg de cartofi noi
•    aprox. 400 ml de ulei pentru prăjit
•    2-3 căţei de usturoi
•    mărar proaspăt
•    sare după gust
Mod de preparare:
Spălaţi foarte bine cartofii de praf şi pământ, fără să îi curăţaţi de coajă. Uscaţi cartofii cu un prosop. Puneţi uleiul la încins într-un ceaun, apoi puneţi cartofii. Amestecaţi ca să fie toţi cuprinşi de ulei. Când cartofii devin aurii şi intră uşor furculiţa în ei, înseamnă că sunt gata. Scoateţi cartofii într-un castron încăpător, presăraţi-i cu usturoi şi mărar tocate foarte mărunt şi lăsaţi-i câteva minute să se răcorească şi să se aromatizeze. Serviţi cartofii cât sunt calzi, cu o salată alături. Reci nu mai sunt la fel de buni. 
Notă: Căutaţi cartofi noi, proaspeţi, sănătoşi, fără pete sau urme de lovituri. Încercaţi pe cât posibil să îi alegeţi cam de aceeaşi dimensiune pentru a avea acelaşi timp de prăjire. Poftă bună.
Sursa reţetă: www.bucate-aromate.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.