Jurnalism cetatenesc

Focşaniul primeşte franci şi expertiză elveţiană să devină oraş verde

Iulia Crețu
16 mai 2016 1598 vizualizări
Elveţia oferă 278.000 franci, în cadrul proiectului “Oraşe Verzi - Regiuni Verzi” u municipiul reşedinţă de judeţ va primi ajutor în elaborarea de inventare de emisii de gaze cu efect de seră şi a unor planuri de acţiune pentru trecerea la o economie verde

Municipiul Focşani se numără printre autorităţile locale din România care vor beneficia, până în aprilie 2017, de asistenţă şi expertiză elveţiană în procesul de a deveni oraşe verzi, prin gestionarea emisiilor de gaze cu efect de seră (GES), în vederea reducerii impactului negativ asupra climei, prin intermediul unui proiect de 278.000 franci elveţieni, potrivit datelor furnizate de Terra Mileniul III, organizaţia care implementează programul “Oraşe Verzi - Regiuni Verzi”. Proiectul se derulează în parteneriat cu organizaţia neguvernamentală R20 - Regiuni pentru Acţiuni Climatice din Elveţia şi Asociaţia Municipiilor din România. Oraşul Focşani va beneficia de asistenţă şentru dezvoltarea şi implementarea de măsuri realiste de reducere a emisiilor de GES. “În primă fază, un grup de 20 de municipalităţi vor beneficia de know-how-ul experţilor români şi elveţieni prin intermediul unei varietăţi de seminarii, sesiuni de training, activităţi practice, o vizită de studiu în Elveţia şi o conferinţă internaţională. Apoi acestea vor acţiona ca multiplicatori de informaţie pentru comunităţile din jurul lor. Astfel, oraşele care vor fi selecţionate în cadrul proiectului vor deveni nucleul unor regiuni verzi. Materialele rezultate în urma acestor activităţi vor fi diseminate celor 109 membri ai Asociaţiei Municipiilor din România, 103 municipii şi şase sectoare ale municipiului Bucureşti. Pe lângă informaţiile acumulate, un grup de 5 municipalităţi vor primi asistenţă în elaborarea de inventare de emisii de gaze cu efect de seră şi a unor planuri de acţiune pentru trecerea la o economie verde”, spun, printr-un comunicat de presă, cei de la Terra Mileniul III. Obiectivele asumate ale proiectului vizează, printre altele: creşterea nivelului de informaţii al autorităţilor locale române în legătură cu economia verde şi al expertizei privind dezvoltarea urbană cu emisii scăzute; creşterea capacităţii autorităţilor locale de a elabora şi implementa politici publice responsabile din punct de vedere al climei; îmbunătăţirea nivelului de cooperare dintre municipii şi regiuni verzi din România şi Elveţia. Proiectul este cofinanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.