Jurnalism cetatenesc

Reţeta zilei:

Ziarul de Vrancea
9 mai 2016 458 vizualizări
Sparanghel la tigaie cu usturoi şi lămaie

Sparanghelul, un aliment simplu de gătit, de gustos, uşor crocant şi totuşi moale, savuros. Vă prezentăm  astăzi o reţetă rapidă, dar savuroasă.

Timp de preparare:  Circa 10 min
Ingrediente 4 porţii
•    sparanghel – o caserolă
•    o lingură de unt
•    două linguri ulei
•    2 cătei usturoi ( sau mai mulţi dacă doriţi mai condimentat)
•    o lămâie
•    sare
Mod de preparare:
Sparanghelul se rupe şi se îndepartează partea fibroasă de la cotor (dacă e deja tăiat, se mai taie un cm de la bază). Apoi se spală şi se fierbe în apa în care s-a adaugat putină sare. Se lasă la fiert aproximativ 5 minute, la foc mare. (Se poate utiliza şi sparanghelul congelat, fierbându-se însă la jumătate din timpul menţionat pe pachet).Nu îl lăsaţi mult la fiert, trebuie să fie "al dente", altfel îsi pierde din propietăţi. Se scurge şi se spală cu apă foarte rece, pentru a-şi păstra culoarea verde. Într-o tigaie se pun la încins 1 lingură de unt şi două de ulei ( poate fi şi de măsline). Se adaugă usturoi pisat, după gust. Peste usturoi se pune sparanghelul fiert şi bine scurs în prealabil, săltându-l, miscându-l continuu, în amestecul de unt cu ulei, 1-2 minute. Se serveste cu zeamă de lămâie deasupra. Poate fi utilizat ca şi garnitură pentru fripturi sau rulade cu carne. Poftă bună !
Sursa reţetă: www.retete-cochete.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.