Reţeta zilei:
Sparanghelul, un aliment simplu de gătit, de gustos, uşor crocant şi totuşi moale, savuros. Vă prezentăm astăzi o reţetă rapidă, dar savuroasă.
Timp de preparare: Circa 10 min
Ingrediente 4 porţii
• sparanghel – o caserolă
• o lingură de unt
• două linguri ulei
• 2 cătei usturoi ( sau mai mulţi dacă doriţi mai condimentat)
• o lămâie
• sare
Mod de preparare:
Sparanghelul se rupe şi se îndepartează partea fibroasă de la cotor (dacă e deja tăiat, se mai taie un cm de la bază). Apoi se spală şi se fierbe în apa în care s-a adaugat putină sare. Se lasă la fiert aproximativ 5 minute, la foc mare. (Se poate utiliza şi sparanghelul congelat, fierbându-se însă la jumătate din timpul menţionat pe pachet).Nu îl lăsaţi mult la fiert, trebuie să fie "al dente", altfel îsi pierde din propietăţi. Se scurge şi se spală cu apă foarte rece, pentru a-şi păstra culoarea verde. Într-o tigaie se pun la încins 1 lingură de unt şi două de ulei ( poate fi şi de măsline). Se adaugă usturoi pisat, după gust. Peste usturoi se pune sparanghelul fiert şi bine scurs în prealabil, săltându-l, miscându-l continuu, în amestecul de unt cu ulei, 1-2 minute. Se serveste cu zeamă de lămâie deasupra. Poate fi utilizat ca şi garnitură pentru fripturi sau rulade cu carne. Poftă bună !
Sursa reţetă: www.retete-cochete.ro