Jurnalism cetatenesc

Calendarul zilei:

Ziarul de Vrancea
26 apr 2016 613 vizualizări
Istoria zilei de 27 aprilie

1521 - A murit navigatorul portughez Fernando de Magellan. (n. 1480) A navigat în serviciul regelui Spaniei. A fost primul european care a navigat în Oceanul Pacific şi primul care a condus o expediţie în jurul lumii. Ferdinand Magellan este ucis de băştinaşii din Filipine conduşi de Lapu-Lapu. Magellan a fost primul european care a navigat în Oceanul Pacificşi primul care a condus o expediţie în jurul lumii.
1667: Poetul John Milton, sărac şi orb, este nevoit să vândă drepturile de autor pentru poemul “Paradisul pierdut”. Suma primită: 10£. “Paradisul Pierdut” reprezintă una dintre pietrele de temelie ale literaturii engleze.
1791 - S-a născut Samuel Morse, inventatorul telegrafului şi al alfabetului Morse. Samuel Finley Breese Morse a fost pictor şi inventator american. A realizat în anul 1837 un aparat electromagnetic pentru telegrafie, brevetat în 1840 şi a inventat în 1838 alfabetul care-i poartă numele, folosit şi în prezent. Samuel Morse a creat alfabetul Morse - în care literele sunt reprezentate prin combinaţii de semnale scurte şi lungi - în jurul anului 1838. El a identificat literele cel mai des folosite şi le-a asociat semnale scurte (pentru "e", un singur punct); celor mai puţin folosite (de exemplu "q"), le-a asociat semnalele cele mai lungi. Alfabetul inventat de Morse a simplificat trimiterea de mesaje telegrafice, acestea putând fi scrise sub forma de puncte şi linii sau semnalizat cu lumini intermitente sau cu semnale radio.
1899 - S-a născut creatorul de desene animate Walter Lantz, creatorul ciocănitorii Woody. (m. 1994)
1941 - La solicitarea lui Iuliu Maniu, ca reprezentant al "opoziţiei unite" a PNŢ-PNL, a avut loc o întrevedere cu reprezentanţii guvernelor englez şi american, prilej cu care s-au stabilit mijloace de legătură şi comunicare în situaţia întreruperii relaţiilor diplomatice. Iuliu Maniu a cerut, între altele, să se garanteze anularea dictatului de la Viena şi graniţele României din 1938 şi să recunoască "opoziţia unită" drept reprezentant legitim al României. În răspunsul lor, cele două guverne se eschivau să garanteze frontierele româno-sovietică şi româno-bulgară dinainte de 1940.
1946 - Pe o navă comercială a fost instalat pentru prima dată un radar.
1953 - A murit, în detenţie, în lagărul de la Sighetu Marmaţiei, Gheorghe Brătianu, istoric şi om politic, preşedinte al Partidului Naţional Liberal - Gh. Brătianu. (n. 3 feb. 1898)
2004 - România a coborât, într-un an, pe locul 75 în clasamentul ţărilor cu cele mai competitive economii din lume, faţă de poziţia 67 ocupată anterior, potrivit raportului pentru perioada 2003-2004 publicat de World Economic Forum (WEF).
2014: Ziua celor patru Papi - Papii Ioan al XXIII-lea şi Ioan Paul al II-lea sunt declaraţi sfinţi de Papa Francisc în prima canonizare papală din 1954. La ceremonie a participat şi Papa Benedict al XVI-lea.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.