Jurnalism cetatenesc

Arhitectura unei seri perfecte!

Adrian Mangu
24 apr 2016 987 vizualizări
Faptul că am posibilitatea de a fi părtaş concertelor Orchestrei Camerale Unirea din Focşani nu e o banalitate, e un privilegiu, un dar de care mă bucur cu emoţie de fiecare dată când păşesc pragurile Ateneului din Focşani.

E plăcut să întalneşti oameni minunaţi pe care ajungi să îi cunoşti din vedere, cu care să te saluţi şi alături de care să legi prietenii timide şi frumoase. Părinţii m-au învăţat că din ceea ce primesc trebuie să dăruiesc mai departe, iar o faptă bună nu o faci pentru a-ţi gâdila orgoliul şi stima de sine, ci o faci pentru că eşti dator şi responsabil faţă de cei care te înconjoară. Am mulţi bunici, seniori cu poveşti de viaţă extraordinare. Unele cu parfum de boemitate, altele, dimpotrivă, pline de tragedie şi de durere, dar toate simt că mă copleşesc şi, Doamne, cât curaj şi determinare îmi oferă! Aseară (luni seară - n.r.) am împletit credinţa cu muzica, iar Dumnezeu ne-a zâmbit prin ochii plini de emoţie ai seniorilor noştri dragi, ochi ce s-au reîntâlnit cu partea frumoasă a vieţii după ani şi ani de zile! Sunt emoţionat şi fericit că am putut oferi, alături de cei care au crezut în visul meu, o parte din momentele ce dau culoare inimii mele. Mulţumesc Silvia Vrînceanu, mulţumesc Vali Crintea, mulţumesc Alexandra Tătaru, mulţumesc Ateneului Popular şi tuturor care ne-au ajutat să ajutăm inimi şi suflete, în cadrul proiectului “Focşaniul meloman”. Astăzi, la ora la care scriu , cerul e destul de mohorât, dar cui îi pasă, atat timp cât există oameni care înseninează vieţi. Da, domnule dirijor Vincent Gruger, scriu cu entuziasm, cu iubire despre momentele petrecute vrăjit de bagheta dumneavoastră. Scriu despre credinţă şi dăruire, despre sacrificiu şi curaj, despre vise împlinite şi despre iscusinţa prin care fragmentele recitate din Scriptură, Corul de Cameră Pastorala şi Orchestra Unirea ni l-au adus pe Dumnezeu aievea! Dacă aş ţine pentru mine toate aceste trăiri, jur că aş exploda! Vă mulţumesc pentru ceea ce faceţi, sunteţi cel mai iscusit arhitect al notelor muzicale, iar Focşaniul niciodată nu a sunat mai bine!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.