Jurnalism cetatenesc

Calendarul zilei:

Ziarul de Vrancea
5 apr 2016 550 vizualizări
Istoria zilei de 6 aprilie

1199: Regele Richard I al Angliei moare din cauza unei infecţii în urma îndepărtării unei săgeţi din umărul său. Richiard I era cunoscut şi sub numele de "Richard Inimă-de-Leu" datorită reputaţiei sale de mare lider militar.
1749: Constantin Mavrocordat aboleşte Şerbia în Moldova, prin redefinirea statutului vecinilor, care nu mai sunt consideraţi robi, ci ţărani fără pământ. Anterior, la 5 august 1746, se instituise aceeaşi reformă în Muntenia, desfiinţând România.
1795: Apare prima carte românească de matematică, Aritmetica, tipărită în Moldova şi datorată episcopului de Hotin, Amfilohie Hotiniul.
1814: Abdicarea fără condiţii a lui Napoleon. Învins în Bătălia de la Leipzig din 1813, Napoleon este obligat să abdice şi este exilat în insula Elba. Lui Napoleon i se permisese să ia cu el în exil câţiva prieteni şi servitori.
1896: La Atena, se deschid primele Jocuri Olimpice Moderne, la 1.500 de ani după ce ele au fost interzise de împăratul Teodosiu I.
1913: S-a înfiinţat, la Bucureşti, Academia de Înalte Studii Comerciale şi Industriale (Academia de Studii Economice), prima instituţie de învăţământ superior economic din România.
1941: S-a născut Gheorghe Zamfir, un naist virtuoz şi compozitor român, supranumit "Regele naiului".
1992: A început asediul oraşului Sarajevo de către armata sârbă condusă de Slobodan Miloşevici. În aceeaşi zi, Comunitatea europeană recunoştea independenţa Bosniei–Herţegovina.
2009: A avut loc un cutremur devastator care a zguduit centrul Italiei, în special oraşul L'Aquila. Cutremurul este considerat cel mai grav înregistrat în Italia în ultimii zece ani. După cutremur au fost înregistrate circa 280 de replici, unele cu magnitudinea de moment 6,2. Cutremurul a determinat prăbuşirea majorităţii clădirilor medievale din centrul istoric, între care numeroase biserici, monumente în stil baroc şi un castel construit în secolul al XV-lea. Sunt aproape 200 de morţi, iar zeci de mii de oameni (estimări, 70.000) au rămas fără adăpost. Bilanţul provizoriu indică peste 1.500 de răniţi, 180 de morţi şi zeci de dispăruţi. Printre victime se numără şi 5 români.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.