Jurnalism cetatenesc

Reţeta zilei

Ziarul de Vrancea
21 mar 2016 492 vizualizări
O moldoveancă creează cel mai bun hamburger fără carne!

Un burger vegan delicios ce va înlocui, cu succes, atât la gust, cât şi la textură, burgerii din carne roşie. Această reţetă este creaţia Mădălinei Rascarache, o blogeriţă de succes din Piatra Neamţ căreia îi place să îmbine savoarea bucatelor din farfurie cu un stil de viaţă sănătos.
 
Ingrediente

Chifteaua de burger
•    400 gr. năut fiert foarte bine (pentru rapiditate se poate folosi şi o conservă, dacă aveţi încredere în sursă)
•    jumătate de sfecla roşie
•    1 andivă mică
•    sucul de la jumătate de lămâie
•    100 gr. făină de susan
•    50 gr făină de in (de preferat seminţe date prin râşniţa de cafea)
•    6 linguri de fulgi de ovăz
•    3 caţei de usturoi
•    1 legătură ceapă verde/ o ceapă roşie mică
•    1 legătură de patrunjel
•    câteva fire de coriandru proaspăt/ 1 linguriţă de boabe de coriandru
•    1 lingură cimbru uscat
•    1 linguriţă boia de ardei dulce
•    5 linguri de drojdie inactivă
•    50 ml ulei de măsline
•    sare şi piper (după gust)
Cu ce îl montăm ?
•    1 chiflă (de preferabil cu maia, făină integrală, dacă vreţi să faceţi burgerul şi mai sănătos)
•    3 linguri de hummus cu tahini
•    1 roşie
•    1 castravete mic
•    1 frunză de salată
•    câteva fâşiuţe de andivă marinată în lămâie în prealabil
•    câteva frunze de busuioc proaspăt (optional)
•    câteva frunze de rucola
•    1 feliuţă de tofu

Cum preparăm chifteaua
1.    Punem sfecla roşie în robot sau blender şi o tocăm. Adăugăm năutul, usturoiul, andiva, sucul de la lămâie şi mixăm până totul devine o pastă. Ulterior, punem în robot toate mirodeniile (boia, cimbru, coriandru, sare, piper), făina de susan, făina de in şi fulgii de ovăz şi mai amestecăm câteva secunde.
2.    Scoatem compoziţia într-un bol, adăugăm ceapa, pătrunjelul, 40 ml ulei de măsline şi drojdia inactivă şi amestecăm bine cu o spatulaă. Gustăm pentru a vedea dacă mai trebuie vreun condiment, sare sau piper.
3.    La final, ne ungem pe mâini cu ulei de măsline şi modelăm frumos burgerul.
4.    II asezăm pe o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt, presărăm câteva seminţe de susan peste frumoşii rozalii (căci vor fi ROZ) şi îi lăsăm la 180 grade pentru aproximativ 40-45 de minute. Ca să nu iasă uscaţi mai putem adăuga câte o linguriţă de ulei de măsline din când în când peste ei.
5.    Când îi scoatem nu trebuie să fie tari ca piatra, trebuie să aibă crusta pe exterior şi să fie moi în interior. Când se răcesc un pic ei se mai întăresc şi capătă textura unui burger rare.
6.    Când s-a răcorit puţin chifteaua, trecem la montat. Aici puteţi opta pentru ce ingrediente doriţi, însă pentru a experimenta gustul The Smart Cuisine, vă recomand să ungeţi chifla pe ambele părţi cu hummus delicios şi să puneţi pe o parte andiva, rucola. Apoi, aşezaţi tacticos chifteaua, adăugaţi o feliuţă de tofu sau brânză vegană, câteva frunze de busuioc proaspăt, o frunză de salată, o feliuţă de roşie şi câteva de castravete.
Sper să vă placă şi vouă la fel de mult!
Prepararea nu durează mai mult de 15 de minute din momentul în care aţi început până când introduceţi chiftelele la cuptor.

Sursa: http://thesmartcuisine.com
0Madalina Rascarache, autoarea blogului culinar The Smart Cusine, este Trainer & Co-fondator la Primordial Holistic Program şi se declară gurmandă înnăscută, pasionată de un stil de viaţă sănătos, de gusturi inedite, de călătorii, mişcare, animale, oameni şi…nu în ultimul rând, de viaţă şi de tot ce e frumos!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.