Jurnalism cetatenesc

Calendarul zilei:

Ziarul de Vrancea
2 mar 2016 631 vizualizări
Istoria zilei de 3 martie

1075: “Dictatus papae” prin care se proclamă autoritatea universală a papei.
1847: S-a născut Alexander Graham Bell, om de ştiinţă scoţian, stabilit în Canada (d. 1922). Alexander Graham Bell a fost om de ştiinţă,  inventator şi, ulterior, industriaş american, care în anul 1876 a brevetat pentru prima dată în istorie un dispozitiv capabil să emită şi să recepţioneze cuvintele rostite. Într-un transmiţător undele sonore loveau o diafragmă flexibilă de care era atasat un magnet permanent. Invenţia s-a numit mai apoi telefon şi a pus bazele unui nou sistem de comunicaţie internaţional.
1904: Kaiserul Wilhelm al II-lea al Germaniei a devenit prima persoană care a înregistrat un document politic folosind fonograful lui Thomas Edison.
1907: Răscoalele ţărăneşti din 1907: A avut loc prima mare ciocnire dintre răsculaţi şi armată, la Paşcani. Ţăranii arestaţi au fost eliberaţi de către muncitorii ceferişti de la depoul local.
1918: Rusia bolşevică şi Puterile Centrale au semnat tratatul de la Brest-Litovsk, prin care Rusia a ieşit din Primul Război Mondial.
1930: S-a născut Ion Iliescu, politician român, care a condus statul român în trei rânduri, ca preşedinte al CFSN între 22 decembrie1989-1992, apoi ca preşedinte ales al României între anii 1992-1996 şi 2000-2004. Între 1996-2000 şi 2004-2008 a fost senator din partea PSD. Din (2006) este preşedinte de onoare al PSD.
1995: Accidentul de la Baloteşti, catastrofă aeriană soldată cu 60 de morţi. Accidentul de la Baloteşti a fost o catastrofă aeriană produsă de prăbuşirea unui avion Airbus A310 (cursa TAROM 371), care decolase, în jurul orei 9.00, de pe aeroportul Bucureşti Otopeni cu destinaţia  Bruxelles/Brüssel. La două minute după decolare, la 20 kilometri nord de municipiul Bucureşti, în dreptul localităţii Baloteşti, avionul a intrat în picaj. Toţi pasagerii (trei americani, un francez, doi spanioli, un thailandez, zece români şi 32 de belgieni, printre care un copil de şase ani şi un altul de patru luni), precum şi toţi membrii echipajului, şi-au pierdut viaţa. Printre cauzele oficiale: defecţiune la motoare, posibila incapacitate (medicală) a pilotului comandant survenită în timpul zborului şi comenzile insuficiente efectuate de către copilot în condiţiile apariţiei primilor doi factori.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.