Calendarul zilei:
1794: Palatul regal Christianborg din Copenhaga este distrus de un incediu. Reconstrucţia a durat până în 1828, dar clădirea nu a mai fost folosită ca reşedinţă regală, devenind sediul al Parlamentului danez.
1815: Napoleon Bonaparte a evadat de pe Insula Elba, unde fusese exilat cu un an în urmă. Napoleon Bonaparte a fost un lider politic şi militar al Franţei, ale cărui acţiuni au influenţat puternic politica europeană de la începutul secolului al XIX-lea. A rămas în istorie şi datorită creării Codului Napoleonian, care a pus fundaţiile legislaţiei administrative şi judiciare în majoritatea ţărilor Europei de Vest.
1940: A murit Nicolae Tonitza, pictor, grafician şi critic de artă român (n. 1886). Tonitza, considerat la timpul său "cel mai de seamă" pictor român în viaţă, a avut numeroase expoziţii în străinătate: Barcelona, Amsterdam, Bruxelles. Pictura sa rămâne, dincolo de frământările cotidiene, de angajarea în evenimentele contemporane, senină, vorbind despre un ideal estetic clasic, despre cultul frumosului. Această viziune se conturează în portretele de copii, rămase printre cele mai cunoscute opere ale sale.
1988: Declaraţia guvernului SUA prin care anunţă hotărârea de a retrage României, începând cu data de 3 iulie 1988, clauza naţiunii celei mai favorizate; în replică, guvernul român declară că renunţă la clauza naţiunii celei mai favorizate în relaţiile cu SUA.
1993: A fost înregistrat primul atentat cu bombă la baza unuia din cele două turnuri ale ansamblului arhitectural "World Trade Center", soldat cu 5 victime. World Trade Center a fost ţinta atentatului de la 11 septembrie 2001, în urma căruia ambele turnuri s-au prăbuşit. Incidentul s-a soldat cu peste 3.000 de morţi.