Calendarul zilei:
1411: În urma luptelor pentru succesiunea la tron, Musa, unul din fiii sultanului Baiazid, a devenit sultan cu sprijinul lui Mircea cel Bătrân.
1600: Filosoful Giordano Bruno este ars pe rug pentru erezie, la Campo de' Fiori în Roma.
1753: În Suedia ziua de 17 februarie este urmată de 1 martie; ţara face trecerea de la calendarul iulian la calendarul gregorian.
1850: Domnitorul Barbu Ştirbei a dat ofisul domnesc privind organizarea şcolilor din Ţara Românească.
1866: Pe baza decretului lui Alexandru Ioan Cuza, din 1865, a început să funcţioneze Banca României, constituită prin transformarea filialei din Bucureşti a Băncii Imperiului Otoman; primul preşedinte al băncii a fost Ion Ghica (17 februarie/2martie).
Ioana Radu în Studioul T3 de înregistrări al Societății Române de Radiodifuziune, anii '50.
1917: S-a născut Ioana Radu, cântăreaţă română (romanţe şi muzică populară) (d. 1990). Culege şi învaţă primele cântece populare şi lăutăreşti de la lăutarii cârciumei tatălui său, Constantin Braia. Cântă împreună cu Maria Tănase, Rodica Bujor, Ion Luican, Petre Gusti şi Nicu Stoenescu şi alţii. Într-un turneu, în anul 1961, pe şoseaua Orşova-Caransebeş, autobuzul care transporta artiştii a fost implicat într-un accident de circulaţie, Ioana Radu a fost grav rănită la picioare, rămânând cu sechele pe viaţă, dar îşi continuă cariera artistică încă mulţi ani. Se stinge din viaţă pe 19 septembrie 1990, într-o cumplită singurătate. Este înmormântată în cimitirul Bellu din Bucureşti.
1941: Al Doilea Război Mondial: Părintele franciscan Maximilian Kolbe a fost arestat de Gestapo pentru ajutorul dat unor refugiaţi din estul Poloniei (evrei şi ucrainieni). Se afla la lagărul de la Auschwitz din luna mai, şi, cu toate că era aproape o epavă, a fost supus tratamentului special aplicat preoţilor. Legile lagărului erau foarte dure şi prevedeau ca în momentul în care un deţinut evadează şi nu este găsit în 48 de ore, alţi deţinuţi din lotul său erau condamnaţi la moarte prin înfometare. La sfîrşitul lunii iulie evadează un deţinut din blocul 14, bloc în care se afla şi preotul Maximilian Kolbe. Deoarece nu a fost descoperit în termenul fixat, brigada a fost ţinută în picioare pe platou o zi întreagă, apoi au fost desemnaţi cei sortiţi morţii. Fiecare al zecelea deţinut trebuia să moară. Între aceşti deţinuţi se afla unul care, de teamă, a început să-şi strige copii care se aflau acasă pe nume. Din rândul celor rămaşi a apărut un preot slab care s-a oferit să moară în locul lui. Era o cerere nemaiauzită, printre deţinuţi, de neînchipuit, imposibilă, pentru un om care considera că în faţa morţii se uită totul, dar nu şi propria existenţă. În locul preotului catolic, deţinutul care care fusese cruţat s-a reîntors în rândurile brigăzii şi va supravieţui războiului. Va da mărturie despre modelul de credinţă al preotului catolic Maximilian Kolbe. În anul 1974 papa Paul al VI-lea l-a trecut în rândul „fericiţilor”, iar la 10 octombrie1982 Papa Ioan Paul al II-lea l-a declarat „sfânt”.
1947: În Austria, a fost emisă "A doua lege privind naţional-socialismul", prin care foştii nazişti erau excluşi din viaţa publică.
1950: Prin decret al Consiliului de Miniştri, a fost modificat statutul de organizare şi funcţionare a Academiei, devenită Academia Republicii Populare Române.
1987: Pe fondul nemulţumirii generale cauzată de restricţiile economice, pe teritoriul României au avut loc mai multe manifestaţii de protest; la Iaşi, studenţii au manifestat împotriva condiţiilor inumane din cămine, scandând Vrem apă să ne spălăm şi lumină să învăţăm!
1993: Academia Română a hotărât revenirea la scrierea cu "â" în interiorul cuvântului şi a formei "sunt" în loc de "sînt"
1997: Constituirea Asociaţiei Camerelor de Comerţ din zona Mării Negre, în cadrul unei reuniuni desfăşurate la Centrul Român de Afaceri "Marea Neagră", de la Mangalia
1999: Au avut loc, în localitatea Stoeneşti, judeţul Olt, confruntări violente între forţele de ordine şi grupuri de mineri porniţi înspre Capitală.
2013: A 63-a ediţie a Ursului de Aur, unde marele premiu i-a fost acordat lui Călin Peter Netzer pentru filmul Poziţia copilului.