Jurnalism cetatenesc

2 februarie - Ziua Zonelor Umede

Ziarul de Vrancea
1 feb 2016 909 vizualizări
Pasionaţii de fotografie pot câştiga un premiu dacă au surprins în imagini modul în care oamenii trăiesc în zonele umede ale ţării noastre

În fiecare an, pe 2 februarie , este celebrată Ziua Mondială a Zonelor Umede. Prin această zi se încearcă sensibilizarea cu privire la valoarea zonelor umede pentru omenire şi planetă. Tema de anul acesta este “Mijloace de existentă durabilă”, în cadrul sloganului multianual “ Zone Umede pentru viitorul nostru”. Această temă a fost aleasă pentru a demonstra rolul esenţial al zonelor umede pentru bunăstarea actuală şi viitoare a umanităţii şi de a promova utilizarea raţională a acestor zone.
În România au fost desemnate 19 situri ca zone umede de importanţă internaţională: Delta Dunării;  Bistret; Blahnita; Bratul Borcea Calafat - Ciuperceni - Dunăre; Canaralele de la Hârsova ; Parcul Natural Comana; Ostroavele Dunării - Bugeac – Iortmac; Complexul piscicol Dumbrăvita; Parcul Natural Portile de Fier; Confluenta Jiu-Dunăre; Confluenta Olt-Dunăre; Tinovul Poiana Stampei; Iezerul Călărasi; Lacul Techirghiol; Parcul Natural Lunca Muresului; Dunărea Veche – Bratul Măcin; Insula Mică a Brăilei; Suhaia.Toţi depindem de zonele umede, prin furnizarea de apă dulce necesară nevoilor zilnice, iar mai mult de un milliard de oameni din întreaga lume depind direct de aceste zone pentru  a câştiga un venit din activităţi precum: pescuit, cultivarea orezului, transport, turism, etc. Pentru aceştia, zonele umede sunt esenţiale. Cu ocazia acestei zile are loc un concurs de fotografie, la care pot participa tineri între 15 şi 24 de ani. Ei pot trimite în perioada 2 februarie- 2 martie 2016, imagini care surprind modul în care oamenii trăiesc în zonele umede, pe site-ul www.worldwetlandsday.org. Participând la acest concurs, tinerii au şansa de a câştiga un zbor gratuit într-o zona umedă celebră.


Transmite Valentin Logodinschi - Director executiv Agenţia pentru Protecţia Mediului Vrancea


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.