Jurnalism cetatenesc

Calendarul zilei:

Ziarul de Vrancea
6 ian 2016 564 vizualizări
Istoria zilei de 7 ianuarie

1610: Matematicianul şi astronomul italian Galileo Galilei (1564-1642) a descoperit patru sateliţi ai planetei Jupiter –Ganimede, Io, Europa şi  Callisto.

1789: Au avut loc primele alegeri naţionale din SUA, în urma cărora  George Washington a devenit primul preşedinte al SUA (1789 – 1797).

1904: A fost anunţat semnalul marinăresc utilizat în caz de pericol, CQD ("seek you, danger"), înlocuit, un an mai târziu la 1 Aprilie 1905, cu SOS. SOS, deşi poate fi privit ca o abreviere a: "save our ship" sau "save our souls", în realitate nu este o abreviere, nici acronim.

1916: S-a născut Elena Ceauşescu, soţia lui Nicolae Ceauşescu (d. 1989). A deţinut funcţiile de membră a Comitetului Central al PCR şi prim viceprim-ministru al României socialiste, jucând un rol politic tot mai important în regimul Ceauşescu, odată cu trecerea timpului. În calitate de soţie, a devenit subiect al cultului personalităţii lui Nicolae Ceauşescu. A fost înfăţişată drept o importantă cercetătoare chimistă, deşi în realitate publicaţiile apărute sub numele ei nu îi aparţineau. Printre numeroasele onoruri conferite, a fost şi acela de membru titular al Academiei Române. Elena Ceauşescu a fost prezentă la mitingul din 22 decembrie 1989, însoţindu-l pe Nicolae Ceauşescu în fuga spre Târgovişte. Arestaţi şi predaţi noilor autorităţi, cei doi au fost judecaţi sumar şi executaţi prin împuşcare.

1990: Turnul din Pisa este închis pentru vizitatori, înclinarea devenind prea periculoasă. Construcţia Turnului din Pisa, Italia cu o înălţime de 56 de metri şi o greutate de 14.453 tone, a început în august 1173. Turnul a fost proiectat să stea vertical. Din cauza proastei calităţi a solului, fundaţia a început să se scufunde imediat după începerea construcţiei, provocând înclinarea turnului spre sud. Datorită importanţei sale pentru industria turismului din Pisa, guvernul italian s-a implicat serios în consolidarea acestuia. În decembrie 2001 turnul a fost declarat stabil şi sigur pentru 300 de ani şi a fost redeschis accesului publicului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.