Jurnalism cetatenesc

Reţeta zilei: Tochitură

Ziarul de Vrancea
22 dec 2015 1054 vizualizări
Tochitura este o mâncare românească, preparată diferit în diverse zone ale ţării. Azi vă prezentăm o reţetă de tochitură, un fel de mâncare nelipsit din meniurile restaurantelor cu specialităţi tradiţionale

Ingrediente:
1 kilogram carne de porc fără os
400 grame cârnaţi afumaţi
10 căţei de usturoi
2 căni de vin alb demisec
3-4 linguri de untură de porc
3 foi de dafin
1 linguriţă cimbru uscat
sare
piper negru măcinat

Mod de preparare: Tăiaţi carnea şi cârnaţii în bucăţi potrivit de mari.Curăţaţi şi feliati usturoiul. Topiţi untura într-o cratiţă, apoi adăugaţi şi rumeniţi carnea. După ce s-a rumenit carnea adăugaţi cârnaţii şi mai prăjiţi totul încă 3 minute. Sotaţi totul cu usturoi cam 2 minute. Adăugaţi 2 căni de vin alb demisec, una de apă şi foile de dafin. Acoperiţi şi fierbeţi la foc potrivit timp de 45 de minute. Adăugaţi sare, piper, cimbru. Dacă va fi nevoie, adăugaţi apă. Mai fierbeţi înăbuşit 15 minute. Tochitura se serveşte cu mămăligă, brânză şi ochiuri. Poftă bună!

Reţetă oferită de Daniel Bertoni Albert
 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.