Jurnalism cetatenesc

Calendarul zilei:

Ziarul de Vrancea
10 dec 2015 681 vizualizări
Istoria zilei de 11 decembrie

1861: Proclamaţia către naţiune a lui Alexandru Ioan Cuza (1859-1866) prin care aducea la cunoştinţă oficial ca "Unirea este îndeplinită, naţionalitatea română este întemeiată"
1901: A fost trimis primul semnal radio transatlantic de către italianul Guglielmo Marconi, de la Poldhu din Cornwall, fiind recepţionat de Persy Wright Paget, la St. John, din Newfoundland
1916: Primul Război Mondial: În urma înfrângerilor militare din toamna anului 1916 se formează la Iaşi un guvern de concentrare naţională I.C. Brătianu-Take Ionescu
1936: Edward al VIII–lea, rege al Angliei din 20 ianuarie 1936, anunţă, printr-un comunicat radiofonic, abdicarea de la tron, în favoarea fratelui său şi opţiunea pentru o viaţă normală, dincolo de celebritate, alături de femeia pe care o iubeşte, americana Wallis Simpson. Bessie Wallis Warfield a fost o celebritate mondenă americană, care s-a căsătorit a treia oară cu Prinţul Eduard, Duce de Windsor.
1941: Al Doilea Război Mondial: Germania şi Italia declară război SUA
1946: A fost creat Fondul Natiunilor Unite pentru Copii, UNICEF, cu sediul central la New York. UNICEF oferă asistenţă umanitară şi pentru dezvoltare copiilor şi mamelor lor în ţările în curs de dezvoltare. O agenţie fondată prin voluntariat, UNICEF supravieţuieşte prin fonduri guvernamentale şi donaţii private. UNICEF a primit în 1965 Premiul Nobel pentru Pace.
1958: A fost arestat sub acuzaţia de "uneltire contra orânduirii sociale" filozoful Constantin Noica, condamnat la 24 de ani de muncă silnică, la 1 martie 1960. Ultimii ani din viaţă Constantin Noica şi i-a petrecut la Păltiniş lângă Sibiu, locuinţa lui devenind loc de pelerinaj şi de dialog de tip socratic pentru admiratorii şi discipolii săi (grupate mai apoi în Jurnalul de la Păltiniş de Gabriel Liiceanu). Se stinge din viaţă la 4 decembrie 1987. A fost înmormîntat pe 6 decembrie 1987, la Schitul Păltiniş, după dorinţa sa. După 1989, Gabriel Liiceanu s-a ocupat de reeditarea integrală a cărţilor lui Noica.
1994: Intrarea trupelor ruseşti pe teritoriul republicii separatiste Cecenia. Potrivit estimărilor internaţionale conflictul s-a soldat cu aproximativ 100.000 de victime dintre care aproximativ 80% din rândul populaţiei civile.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.