Prăjitura Robert Reford
Ingrediente
Pentru crustă
160 g alune pecan/nuci pisate
150 g făină
180 g unt topit la temperatura camerei
Primul strat
1 pachet de Philadelphia
210 g zahăr
240 ml frişcă lichidă
Al doilea strat
1 budincă de vanilie
1 budincă de ciocolată/lămâie etc.
240 ml frişcă lichidă
1 ciocolată/cireşe confiate pentru decorat
Preparare
Rapidă, mătăsoasă, crocantă şi de neuitat. Aşa poţi caracteriza, pe scurt, prăjitura Robert Redford. De ce şi-a primit acest desert minunat numele după unul dintre cei mai mari actori şi regizori ai tuturor timpurilor? Asta încă ne întrebăm şi noi…
Contează că e irezistibilă şi nesperat de uşoară. Să o facem, deci!
Preîncălzeşte cuptorul la foc mare.
Combină alunele/nucile pisate cu făina şi untul topit într-un vas mediu.
Unge cu unt o tavă şi apoi pune, uniformizând cu o spatulă, aluatul mai devreme făcut. Dă la cuptor timp de 12 minute, apoi scoate şi lasă la răcit.
Pentru primul strat, amestecă brânza Philadelphia cu zahărul şi frişca lichidă (nebătută, exact aşa cum o cumpăraţi). Întinde amestecul obţinut cu o spatulaă deasupra crustei răcite.
Fă fiecare budincă în parte, conform instrucţiunilor de pe pachet. Lasă-le să se răcească.
Pentru stratul al doilea amestecă budincile şi întinde rezultatul cu o spatulă deasupra stratului cremos de brânză. Sau poţi întinde fiecare strat de budincă pe rând (întâi cel de vanilie şi apoi cel de ciocolată).
Peste stratul/straturile de budinci întinde restul de frişcă (menţionat la Ingrediente/stratul al doilea).
Poţi rade ciocolată deasupra. Sau presăra nuci/alune măcinate. Sau decora cu cireşe confiate. Sau câte un pic din fiecare. Lasă-ţi imaginaţia să intre în acţiune. (sursa Libertatea.ro)