Jurnalism cetatenesc

Calendarul zilei:

Ziarul de Vrancea
19 oct 2015 508 vizualizări
Istoria zilei de 20 octombrie

1349: Papa Clement al VI-lea interzice flagelarea.
1548: A fost fondat oraşul Nuestra Señora de La Paz, cunoscut mai ales ca La Paz, capitala de astăzi a Boliviei.
1595: Bătălia de la Giurgiu - artileria toscană dărâmă o parte din zidul fortăreţei otomane, aşa încât aliaţii creştini pătrund învingători în cetate. Sinan Paşa priveşte neputincios de la Rusciuc victoria adversarilor săi.
1638: S-a încheiat construcţia Mănăstirii Căldăruşani, ctitorie a lui Matei Basarab (1632 – 1654).
1708: Reconstrucţia Catedralei St. Paul din Londra după Marele Incendiu din 1666 a fost terminată chiar în ziua în care Christopher Wren, arhitectul ei, a împlinit 76 de ani.
1803: Senatul american a ratificat cumpărarea Louisianei, consfiinţind termeni tratalui cunoscut ca Louisiana Purchase.
1818: Statele Unite ale Americii şi Regatul Unit au semnat tratatul din 1818 prin care au stabilit frontiera comună de-a lungul paralelei de 49 de grade.
1860: Promulgarea Diplomei din Octombrie de către împăratul Franz Joseph, care a pus capăt sistemului absolutist şi a deschis era guvernării constituţionale ("regimul liberal") în Imperiul Austriac. Potrivit documentului, Transilvania a redevenit stat autonom în cadrul imperiului.
1919: Este fondat clubul de fotbal FC Ceahlăul de către un grup de elevi şi profesori de la Liceul Petru Rareş.
1920: Începe greva generală a proletariatului din România, la care participă cca 400.000 de salariaţi; cuprinde toate ramurile industriei şi transporturilor şi este prima greva politica generală a proletariatului din întreaga Românie (20–28 octombrie).
1935: Comuniştii chinezi conduşi de Mao Tzedun ajung în nord–vestul Chinei la capătul unui marş de 10.000 km de-a lungul ţării, cunoscut ca Marşul Cel Lung.
1944: În timpul vizitei de la Moscova, primul ministru britanic W. Churchill i-a propus, şi Stalin a acceptat, înţelegerea cu privire la împărţirea zonelor de influenţă în Balcani.
1968: Lady Jacqueline Kennedy se căsătoreşte cu armatorul grec Aristotel Onassis. Jacqueline Lee Bouvier Kennedy Onassis a fost soţia celui de-al 35-leaPreşedinte al Statelor Unite, John F. Kennedy şi Prima Doamnă a SUA în timpul preşedenţiei acestuia. În ultimii 20 de ani de viaţă, a avut o carieră de succes ca editor de cărţi. A murit de cancer limfatic în 1994.
1985: Peste 50 de persoane au murit şi peste 100.000 de oameni au fost evacuaţi din Filipine, în timpul taifunului "Dot".
2011: A murit Muammar Gaddafi, presedintele Libiei (n.1942). a fost conducătorul de facto al Libiei între 1969 şi 2011, timp în care populaţia a adunat tot mai multă ură şi frustrare, dictatura terminându-se într-un război civil. Gaddafi şi-a petrecut ultimele zile din viaţă în condiţii dure. Este găsit şi capturat de către revoluţionari în timp ce încerca să fugă din oraşul Sirt, murind circumstanţe neelucidate. Trupul său neînsufleţit a fost expus publicului şi mii de conaţionali au venit pentru a se asigura că fostul lor lider este mort. A fost înhumat într-un loc necunoscut.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.