Jurnalism cetatenesc

Reţeta zilei: Budincă de ovăz cu banane şi cacao

Ziarul de Vrancea
1 oct 2015 2534 vizualizări
Toamna îşi face simţită prezenţa şi putem să ne bucurăm de tot felul de bunătăţi calde... Săptămâna aceasta nu a început tocmai bine...e friguţ şi soarele nu prea îşi face apariţia. Aşa că această budincă delicioasă şi hrănitoare este numai binevenită.

Ingrediente: - 2 ceşti cu fulgi de ovăz
    - 3 ceşti cu lapte de migdale (sau orice alt tip de lapte doriţi)
    - 2 banane mici
    - 1 lingură rasă cu cacao
    - 1/4 de linguriţă cu scorţişoară
    - 2 linguriţe cu miere
     - miez de nucă opţional

Mod de preparare: Într-o oală micuţă amestecăm fulgii de ovăz cu laptele şi punem pe foc. Când  începe să fiarbă adăugă bananele tăiate bucăţele mici (putem păstra câteva feliuţe pentru decor), mierea, scorţişoara şi amestecăm până ce ingredientele sunt omogenizate. După un clocot adăugăm şi cacao. Lasăm să fiarbă la foc mic încă 10 minute (sau mai mult dacă doriţi să aibă o consistenţă păstoasă), apoi luăm de pe aragaz şi ţinem cu capacul pus pentru încă 5 minute. Tot ce ne mai rămâne de făcut este să punem budinca în vasele preferate, să decorăm cu feliuţe de banane şi miez de nucă apoi să savură acest delicios preparat, numai bun în zilele friguroase. Budinca de ovăz cu banane şi cacao este un produs recomandat ca mic dejun dar şi ca desert pentru toţi pofticioşii mari şi mici. Să aveţi poftă!
Reţetă propusă de Alexandru Emilia din Focşani, pe blogul ei www.mi-epoftade.blogspot.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.