Jurnalism cetatenesc

Reţeta zilei: Gogoși cu flori de salcâm

Ziarul de Vrancea
10 mai 2015 4185 vizualizări
Vă prezentăm astăzi o reţetă care vă poate aduce aminte de copilărie, de zilele petrecute la bunici, un desert simplu şi delicat, de un rafinament excepţional.

Florile de salcam, utilizate atat în industria farmaceutică, cat şi în cea a parfumurilor, înfloresc o singură dată pe an, timp de cel mult o săptămană, două. Acest desert reuşeşte să surprindă un moment de intensitate maximă a acestor flori minunate.

Ingrediente:

4 ouă 

4 linguri zahăr pudră

300 ml lapte 

4 linguri ulei 

o esenţă vanilie 

un vârf de cuţit cu bicarbonat de sodiu stins în zeamă de lămâie 

făină 

flori de salcâm

Mod de preparare: Se bat bine ouăle cu zahărul apoi se adaugă restul ingredientelor şi se amestecă bine, să ne iasă un aluat ca de clătite, dar un pic mai gros. Florile de salcâm se spală bine apoi se lasă să se scurgă de apă. Luăm câte o floare, o trecem prin aluat, apoi o prăjim în ulei încins pe ambele părţi. Când sunt gata se scot pe prosoape de hârtie.

Se pudrează cu zahăr farin. Pofta buna!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.