Jurnalism cetatenesc

Reţeta zilei: Prăjitură şah-mat

Condurache Rodica
10 iun 2014 3341 vizualizări
Vă prezentăm astăzi o reţetă "ochioasă" de prăjitură, gata în 15 minute. Prăjitura şah-mat arată foarte bine şi este incredibil de bună. Reţeta e foarte simplă şi merită încercată! Ingrediente

 6 ouă
    180 g zahăr pudră
    180 g făină
    3 linguri cacao
    1 fiolă esenţă de vanilie
    1 pahar mic cremă de ciocolată
    100 ml frişcă lichidă
    1 praf sare
Pentru servit:  250 ml frişcă lichidă, decoraţiuni de ciocolată
Preparare:
1.   Se mixează gălbenuşurile cu zahărul şi, după ce se albeşte crema, se adaugă făina. Se adaugă spuma obţinută din mixarea albuşurilor cu un praf de sare.
2.   Se separă în două părţi egale amestecul, într-una se pune vanilie şi în cealată se adaugă cacaua de la Dr. Oetker. Se toarnă cele două amestecuri în două forme de chec neadezive sau unse şi tapetate cu făină. Se coc 15 minute şi se lasă la răcit complet.

3.   Unul dintre checuri se unge cu crema de ciocolată amestecată cu frişcă lichidă fierbinte şi deasupra lui se aşază al doilea chec. Se presează puţin şi se dau la rece pentru 15 minute. După acest timp, se taie trei benzi pe lungime şi se aşază pe o tavă alternându-le pentru a forma tabla de şah. Se dau la rece 30 de minute.
4.   Se bate frişca şi se îmbracă prăjitura şi se dă din nou la rece pentru două ore. Se servesc cu decoraţiuni-grilaj de ciocolată.
Poftă bună!
Sursa: http://retete.unica.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.