Jurnalism cetatenesc

Ceai fierbinte şi program lejer pentru muncitorii care lucrează în aer liber

Sorin Tudose
28 ian 2014 996 vizualizări
Patronii trebuie să aibă grijă de muncitorii lor, altfel riscă amenzi de pană la 2.500 lei

Inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Vrancea atenţionează angajatorii ai căror salariaţi lucrează în aer liber să ia mai multe măsuri de protecţie. Atenţionarea vine ca urmare a temperaturilor scăzute înregistrate în ultimele zile, temperaturi care se vor menţine şi în zilele următoare. Angajatorii trebuie să distribuie între jumătate şi un litru de ceai fierbinte per persoană, să acorde pauze pentru refacerea capacităţii de termoreglare a organismului, scop în care se vor asigura spaţii fixe sau mobile cu microclimat corespunzător. Se mai cere şi asigurarea echipamanetului individual de protecţie. Cei mai expuşi în aceste zile sunt muncitorii scoşi la operaţiunile de deszăpezire a drumurilor. Dacă patronii nu pot lua aceste măsuri se impune reducerea duratei zilei de lucru sau chiar întreruperea colectivă a lucrului, mai puţin acolo în care aceasta nu poate fi sistată din motive obiective. “De asemenea, angajatorii vor asigura examenul medical la angajare şi controlul medical periodic, urmărind depistarea precoce a contraindicaţiilor pentru munca la temperaturi scăzute; vor asigura primul ajutor şi transportul la cea mai apropiată unitate sanitară a persoanelor afectate, vor avea în vedere trecerea, după posibilităţi, în alte locuri de muncă sau reducerea programului de lucru pentru persoanele cu afecţiuni, care au contraindicaţii privind munca la temperaturi extreme”, transmit reprezentanţii ITM Vrancea. Angajatorii care nu respectă prevederile legale în situaţia de temperaturi extreme pot fi amendaţi cu pană la 2.500 lei. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.