Jurnalism cetatenesc

Ce olimpic o vrea? 15.000 euro, Bursa Tânărului Cercetător

Sorin Tudose
20 ian 2014 972 vizualizări
Cererile se primesc până pe 1 februarie

Ministerul Educaţiei a lansat recent competiţia dedicată Bursei Tânărului Cercetător al cărei obiectiv este susţinerea tinerilor absolvenţi de liceu cu rezultate excelente (premiile I,II, III; medalii de aur, argint, bronz), obţinute la olimpiadele internaţionale sau în competiţii internaţionale/globale de inovare. „Prin acordarea acestor burse, dorim să-i stimulăm pe tinerii performanţi să-şi continue studiile universitare în ţară şi să se integreze în grupuri de cercetare performante din universităţi sau din laboratoare de cercetare din România”, a declarat ministrul Educaţiei, Remus Pricopie. Cuantumul bursei este de 15.000 euro/echivalent lei, pentru întreaga perioadă de acordare a bursei (24 de luni). Se acordă suplimentar 2.000 euro pentru participarea la evenimente ştiinţifice internaţionale, de referinţă, în domeniul ales de către tânărul cercetător pentru activitatea de cercetare. Pentru perioada de prelungire a bursei (maximum 18 luni), cuantumul bursei este de maximum 10.000 euro, respectiv 1.000 euro pentru participarea la evenimente ştiinţifice internaţionale. Competiţia este organizată în cadrul Programului Resurse Umane al Planului Naţional de Cercetare - Dezvoltare - Inovare II (PNCDI II). Cererile se primesc în regim continuu, până pe 1 februarie. Evaluarea se va realiza în perioada 16-28 februarie, iar anunţarea rezultatelor va fi făcută pe 3 martie. Mai multe amănunte aici: http://www.edu.ro/index.php/pressrel/20898 (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.