TRAI BIO

Beneficiile neștiute ale spirulinei in alimentatie!

Ziarul de Vrancea
29 mar 2017 11 vizualizări

În ultimii ani dieteticienii și nutriționiștii au făcut adeseori referire  la anumite ingrediente supranumite  «super foods».

În ultimii ani dieteticienii și nutriționiștii au făcut adeseori referire la anumite ingrediente supranumite  «super foods».  Chiar dacă acest termen a fost adesea greșit folosit, ideea existenței unor „superalimente” cu proprietăți nutritive incredibile, rămâne o realitate prea puțin cunoscută și luată în seamnp de publicul larg. Spirulina se numără fără doar și poate printe aceste 'superalimente'  tocmai datorită extraordinarelor benficii.

Ce este de fapt spirulina? - Vorbim despre o microalgă, verde-albăstruie, bogată în proteine, clorofila, antioxidanți, vitamina B, fier, calciu și mulți alți nutrienți.

Mai mult decât atât, cultivarea microorganismelor permite  producerea unor cantități considerabile de subsanțe nutritive care nu depind de factorii climatici și au un impact redus asupra mediului înconjurător.

Cu un conținut de peste 60% de proteine vegetale, adică de 3 sau 4 ori mai mare decât cel întâlnit în carnea de pește sau de vită, cu multiple vitamine și antioxidanți, nu e de mirare că bucătarii au găsit diferite metode de a integra pudra de spirulină în diferite preparate.  Pastele se numără printre alimentele ideale pentru a include treptat în alimentație spirulina, datorită faptului că sunt consumate în mod frecvent de numeroase persoane. Chiar mai mult, pastele verzi sau colorate nu mai sunt o noutate, motiv pentru care culoare verde a spirulinei este ușor acceptată.

Francezii de la ”Christine Le Tennier” se numără printre puținele companii specializate în produse artizanale pe bază de alge marine. De la rilette de ton sau de somon sălbatic cu alge marine,  până la pește, salate sau tartar, toate din mixuri de alge.

Printre cele mai bine vândute produse, însă, nu este de mirare, se numără pastele cu spirulină și cele cu cerneală de sepie. 

Pastele sunt realizate manual, exclusiv din făină de grâu dur, semolina și spirulină.  Extrem de versatile, poti fi folosite atât în preparate calde cât și în preparate reci.

Sugestii de consum:
Paste cu spirulină  cu pesto din busuioc, cu roșii uscate, coajă de lămâie și brânză de capră sau feta, paste cu spirulina cu somon afumat, smântână, ceapă verde și parmesan, paste cu spirulină, ghimbir, usturoi, ton, busuioc și sos de roșii 

Pret: 25 RON
* transport inclus, pachet 200gr