Anunțuri ZdV 15 anunțuri în 21 categorii

Necrolog - Comemorări

Comemorări

Valeriu D. Cotea, trecerea în nefiinţă a profesorului academician, savant oenolog vrâncean

Colegiul Tehnic “Valeriu D.Cotea”, Focșani comemorează trecerea în neființă a patronului spiritual al școlii noastre, profesorul academician ValeriuD.Cotea. Născut în comuna Vidra, savantul oenolog vrâncean a reprezentat un reper spiritual al comunității noastre alături de Simion Mehedinți, Gheorghe Longinescu, Ion Mincu și alții. 

Valeriu D.Cotea a fost absolvent al Facultății de Agronomie din Iași (“Oxfordul României”, ar fi spus domnul profesor), unde și-a continuat activitatea ca profesor universitar, apoi a devenit decan al Facultății de Horticultură.Bogata sa activitate în domeniul oenologiei a fost recunoscută prin primirea unor funcții prestigioase. Timp de 20 de ani a reprezentat România la Oficiul Internațional al Viei și Vinului cu sediul la Paris. A fost membru titular al Academiei Române din anul 1993 și a primit multe premii și distincții.

La data de 7 noiembrie 2008, Valeriu D.Cote a aacceptat să ne fie mentor dând numele său colegiului. Dincolo de activitatea științifică impresionantă, Valeriu D.Cotea a fost un om de o mare demnitate și integritate morală, cu un echilibru interior care emana în jur siguranță și seninătate. Întrebat odată ce fel de vin îi place, Valeriu D. Cotea a răspuns glumeț și adevărat:“ Vinul prieteniei”.

Personalitatea sa ne-a inspirat pe noi, profesori și elevi, să realizăm o educație în spiritul valorilor frumoase, perene. Prin dăruire și profesionalism, urmăm exemplul profesorului nostru drag.Fie să ne amintim mereu cu recunoștință de mentorul nostru.

Dumnezeu să vă odihnească în pace, domnule Academician!

Colectivul de cadre didactice al Colegiului Tehnic ”Valeriu D. Cotea” Focșani

 
 
 
  • Introdus la: 21.04.2021
  • Expiră la: 06.05.2021
  • Identificator: 69768
  • Vizualizări: 1062
Anunțuri din categoria Comemorări