VIDEO!!!Realizările unui edil cu peste 30 de ani de mandat în fruntea comunei

După 30 de ani în fruntea comunei Vidra, Nică Micu se poate lăuda cu unul dintre cele mai lungi mandate de edil u devierea cursului râului Putna, un proiect de suflet al primarului, va salva casele a 14 familii din localitate u edilul spune că în mandatul său au fost construite şcoli noi, reabilitate cele vechi şi o sală de sport u amenajarea centrului civic al Vidrei va fi gata în această primăvară  

 

 

„Drumul” lui Nică Micu la primărie a început în 1976, pe vremea când lucra ca şef al unui sector de exploatare a lemnului în zona Nărujei. „Am fost chemat în 1976, pe vremea când eram şef al unui sector de exploatare a lemnului. În 1976 am fost numit primar al comunei Vidra până în 1989. Zic eu că am desfăşurat o activitate fructoasă, am colaborat foarte bine cu oamenii, m-am bucurat de aprecierea lor, de sprijinul lor, pentru că de unul singr nu poţi face nimic niciodată dacă nu ai colaboratori şi nu ai pe cine te sprijini. După revoluţie, până în 2000, am zis că nu mai mă înscriu în activităţi politice. Dar ca urmare a insistenţelor unor foşti colaboratori am fost nevoit ca în anul 2000 să mă înscriu iar în cursa electorală şi din 2000 până în prezent sunt din nou primarul comunei Vidra”, ne-a povestit Nică Micu.
 

vidra colaj

Comuna Vidra a luat fiinţă, potrivit izvoarelor istorice, după anul 1400, resprectiv după organizarea administrativ-teritorială a lui Alexandru cel Bun. Edilul de astăzi al comunei de la poarta Vrancei are în spate o poveste interesantă. Este unul dintre puţinii primari din ţară chiar, care se poate lăuda cu peste 30 de ani de mandat în fruntea comunei. A fost primar înainte de revoluţie, iar oamenii l-au ales şi reales în continuu din anul 2000 până în prezent.
vidra 13
Sala de sport ridicată cu 11 miliarde de lei este un loc unde elevii dar şi tinerii din localitate au posibilitatea de a practica sporturi de masă

Devierea cursului Putnei în zonă, un proiect de suflet
vidra 1

Printre proiectele de investiţii ale administraţei comunale din ultimii ani se numără staţia de epurare şi canalizare, ridicarea şi modernizarea sediului primăriei, amenajări de spaţii verzi, parc şi teren de joacă pentru copii, modernizarea reţelei de iluminat public, construcţia şi reabilitarea de şcoli, precum şi construcţia unei săli de sport. Iar printre proiectele de suflet ale primarului se numără şi reamenajarea albiei râului Putna, astfel încât aceasta să nu mai fie o ameninţare la adresa gospodăriilor de pe malul Putnei. „Încă de la viiturile din 2005 a apărut această eroziune de mal stâng al râului Putna. Numeroase au fost intervenţiile administraţiei publice locale către forurile superioare pentru a aloca fonduri în vederea devierii şi apărării malului. Doar acum am găsit înţelegere pentru a duce nişte uitilaje să îndepărtăm apa şi promisiunea că vor începe şi digurile pentru apărarea malurilor”, spune primarul Micu. Pentru moment se are în vedere devierea cursului râului, pentru a se stopa eroziunea malului, dar există proiect  şi se aşteaptă sumele necesare pentru a începe lucrările la diguri. În total, 14 gospodării de pe malul stâng al Putnei vor beneficia de această măsură.
 

O şcoală nouă cu fonduri de la Banca Mondială
Cu bani de la Banca Mondială, în 2002 a fost ridicată în Vidra centru o şcoală nouă cu clasele I-VIII pentru a facilita procesul de învătământ în comună. “Şcoala din Vidra, dată în funcţiune în 2002, este construită prin fonduri de la Banca Mondială, cu dotări care să corespundă standardelor actuale, cu cadre didactice bine pregatite, care îşi dau interesul pentru ca elevii să îşi însuşească tainele învăţăturii.vidra 14 În trecut, şcoala îşi desfăşura activitatea în două rânduri, dimineaţa şi după amiază, şi am considerat că o şcoală nouă rezolvă problema şcolară de la nivel de centru Vidra”, spune primarul. Iar sala de sport, alăturată şcolii, a apărut ca o necesitate pentru tinerii care doresc să facă sport în Vidra. “Am făcut-o atât pentru elevii de la şcoala de centru, dar şi pentru elevii de la liceu sau de la alte şcoli, care o folosesc când se fac competiţii şi chiar şi pentru şcolile din apropierea comunei Vidra.vridra 12 Pentru că în această sală de sport se organizează competiţii sportive, iar atunci când nu este ocupată de elevi şi tinerii din comună organizează competiţii de fotbal sau volei tot aici. Este benefică pentru mişcare”, este de părere edilul din Vidra, care ne-a precizat că, la vremea când a fost ridicată, în 2004, sala a costat în jur de 11 miliarde vechi.
 

Reamenajarea centrului civic, pe ultima sută de metri
În ultimul mandat, primarul spune că s-a ocupat de reamenajarea centrului civic al Vidrei, prin amenajarea unui parc.

“Am încercat să dăm centrului Vidrei un pic de faţă urbanistică, de oraş. Şi cu eforturi financiare cât de cât acceptabile, am reuşit să îi dăm o faţă care să placă celui care trece prin localitatea noastră”, spune primarul. Amenajarea parcului s-a desfăşurat pe parcursul anului 2015, când a fost făcut mare parte din ceea ce se poate vedea azi cu ochiul liber în centru. Şi pentru că mulţi dintre cei care ajungeau în zona comercială de aici nu aveau locuri de parcare, fiind nevoiţi să parcheze pe marginea străzii, au fost amenajate inclusiv parcări. Potrivit primarului, lucrările sunt departe de a fi terminate. În această primăvară, de exemplu, au fost reluate lucrările şi a fost realizat spaţiul verde. În proiectul pentru această primăvară a fost prinsă şi amenajarea unui „colţ al pensionarilor„, cu mese de şah şi table. Până în prezent, parcul a costat administraţia locală în jur de 40.000 de lei. Locuitorii comunei au primit pozitiv amenajarea acestui parc. deşi au existat şi voci critice acestuia. “Unii l-au primit cu voie bună, alţii au zis că de ce l-am făcut acum, înainte de alegeri, dar noi am fost obişnuiţi ca să muncim în permanenţă”, răspunde  primarul Micu, care a mărturisit că ideea acestui parc a aparţinut unui fost consilier local, în persoana doamnei doctor Postolache, care astăşi îşi vede visul cu ochii. (Maria BRATU)
vidra 10vidra 11
•    Aflată la poarta Vrancei arhaice, pe malurile râului Putna, în zona unde acesta primeşte apele râului Vizăuți, Vidra este una dintre cele mai mari localităţi din Vrancea, care ar fi trebuit să devină oraş pe vremea regimului comunist. Este singura localitate rurală din judeţul nostru care are şi spital şi liceu, aşa cum doar Dumitreştiul mai avea. Populaţia comunei Vidra numără 8.060 locuitori, din care 7.444 locuitori reprezintă populaţia stabilă şi 616 locuitori plecaţi temporar sau pe o perioadă mai mare din localitate, în ţară sau străinătate. În total sunt circa 3.000 de gospodării în cele nouă sate din care este alcătuită comuna: Burca, Ireşti, Ruget,  Şerbeşti, Tichiriş, Vidra (reşedinţa), Viişoara,Voloşcani şi Scafari. Principala ramură economică a comunei Vidra o constituie agricultura şi zootehnia, dar şi exploatarea lemnului. Comuna este traversată de şoseaua națională DN2D, care leagă Focşaniul de Târgu Secuiesc.

Asteptam comentarii, propuneri si sugestii despre proiect la adresa redactia@ziaruldevrancea.ro

Primării de top din Vrancea

Stradă, şcoală, apă curentă şi canalizare, dispensar, cămin cultural, iată infrastructura minimă la care trebuie să aibă acces cetăţenii din mediul rural pentru a simţi că trăiesc într-o ţară cu adevărat europeană. Chiar dacă banii pentru investiţii sunt cel mai mare of al primarilor din judeţul nostru, există prim gospodari care au reuşit să schimbe în bine faţa localităţilor chiar şi cu mai puţin sprijin din partea statului. Şi cu ajutorul acestora, Vrancea se mişcă.

Stimaţi primari,

Aveţi ceva de spus şi mai ales de arătat comunităţii pe care o reprezentaţi? Ziarul de Vrancea vă stă la dispoziţie pentru a vă face cunoscute realizările, dacă aveţi aşa ceva. Pentru că investiţiile şi proiectele comunitare care nu sunt promovate, arătate şi mai ales explicate, nu există!
Şi mai există oare primari care să nu dea socoteală alegătorilor la final de mandat?

Articole recente

admin Written by:

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *