Viața satului

Domeniile Panciu Winery&Resor, de la Țifești, gazda Concursului Național de Vinuri ”Bachus” 2019

Mihai Boicu
3 oct 2019 5692 vizualizări

Concursul Național de Vinuri ”Bachus” 2019 a ajuns în acest an la ediția a X-a și se desfășoară la Domeniile Panciu Winery&Resor, din comuna Țifești, satul Sîrbi.

Ediția din acest an este organizată cu sprijinul Asociației Degustătorilor Autorizați din România, condusă de prof. univ. dr. Dan Boboc, care este și președintele juriului. Concursul are loc într-un cadru deosebit, pe dealul Sîrbilor, la domeniul construit de omul de afaceri Daniel Guzu, care a început în urmă cu câțiva ani o afacere în vinificație și s-a extins și la turism și organizarea de evenimente. La concursul de vineri participă 53 de firme, cu 302 de probe de vinuri, mai puține decât în urmă cu un an, pentru că nu au mai fost înscrise vinuri de anul acesta.

Vinurile vor fi jurizate de patru comisii formate din specialiști ADAR, iar cele mai apreciate vinuri, roșii, dar și băuturi spirtoase  vor fi premiate cu Marea Medalie de Aur. Participanții clasați pe primele trei locuri vor fi înscriși de Consiliul Județean Vrancea la Concursul Mondial de Vinuri de la Bruxelles, organizat în perioada 1-3 mai 2020 la Brno, Republica Cehă. Jumătate din vinurile din concurs sunt albe, aproximativ 20% vinuri roze, iar 30% vinuri roșii.

”Filiera viti-vinicolă este cea mai bună din România pentru că este filiera care a atras toți banii de la Uniunea Europeană, este filiera care a făcut reconversie la o marte din vii și este filiera care a investit în tehnologie”, a spus Dan Boboc, președintele ADAR. La deschiderea evenimentului a fost prezent și Ionel Cel – Mare, vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea. Punctajul maxim care poate fi obținut este de 100 de puncte, iar premiile acordate sunt marea medalie de aur, medalie de aur și medalie de argint. Dan Boboc, președintele juriului de la Bachus, a arătat că din anul 2008 calitatea vinurilor a crescut ca urmare a programelor de reconversie și a investițiilor în tehnologie. Acesta a arătat că dacă în urmă cu 20 de ani românii preferau în proporție de 75% vinul alb și 25% vinul roși, în prezent ponderea consumatorilor de vin roși a crescut la 35%. De asemenea, vinul roze a crescut de la 3% la 14% în preferințele consumatorilor. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.