Viața satului

Turul Vrancei - 41 de primării colectează impozitul agricol

Mihai Boicu
12 nov 2013 1259 vizualizări
41 de primării au încheiat pană în prezent protocoale cu Finanţele pentru colectarea impozitului agricol, stabilit pe baza normelor de venit. Potrivit unei ordonanţe de urgenţă, primăriile pot colecta impozitele prin intermediul compartimentelor de specialitate dacă în localităţile respectivă nu există unităţi ale Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Chiar dacă nu este o obligaţie, cei mai mulţi dintre primari au acceptat să strangă banii pentru Finanţe şi numărul lor ar putea să crească în perioada următoare. Primarii speră ca impozitul agricol să intre în conturile localităţilor lor de anul viitor, aşa cum i-au cerut ministrului Finanţelor, Daniel Chiţoiu, printre intermediul Asociaţiei Comunelor. (M. BOICU)

Finanţele au recuperat din executări aproape 60 de milioane lei

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice a comunicat din ianuarie pană în octombrie nu mai puţin de 39.231 de somaţii, pentru suma totală de 134 de milioane lei. Pentru a recupera aceşti bani au fost blocate 9.193 de conturi bancare pentru o valoare a creanţelor de 59,79 milioane lei. De asemenea, au fost înfiinţate 127 sechestre bunuri mobile şi imobile pentru o valoare a creanţelor de 14,64 milioane lei. În plus, s-au instituit 2.459 popriri venituri terţi pentru o valoare a creanţelor fiscale în valoare de 15,45 milioane lei. Ca urmare a aplicării măsurilor de executare silită, încasările la bugetul general consolidat s-au ridicat la 59,77 milioane lei. Cei mai mulţi bani s-au recupererat din propriri asupra disponibilităţilor bancare, respectiv 26,29 milioane lei. “Încasările din popriri asupra disponibilităţilor din conturi bancare reprezintă 43,99% din totalul încasărilor realizate prin aplicarea măsurilor de executare silită. Totalul încasările realizate ca urmare a aplicării măsurilor de executare silită, în 2013, au reprezentat 10,14% din totalul încasărilor realizate la bugetul general consolidat”, se arată într-un comunicat de presă al Finanţelor. (M. BOICU)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.