Viața satului

În acest an s-au irigat 107 hectare la Ţifeşti

Mihai Boicu
30 iul 2013 1045 vizualizări
Agricultorii au profitat de precipitaţii şi nu au mai irigat

Starea proastă a sistemelor de irigaţii din Vrancea, dar şi precipitaţiile care au căzut pană acum, au făcut ca pană acum doar legumicultorii din comuna Ţifeşti să irige suprafaţa de 107 hectare. În total, la nivelul judeţului au fost contractate pentru irigaţii peste 5.000 de hectare. Infrastructura pentru irigaţii a fost preluată de 15 organizaţii de udători, din cele 20 care sunt în Vrancea. În amenajarea Ciorăşti-Măicăneşti s-au accesat fonduri europene prin Măsura 125, dar nu s-au finalizat. La Bilieşti – Slobozia Ciorăşti nu s-au finalizat lucrările la priza de captare de la Bilieşti. Principala cauză pentru care beneficiarii încearcă să irige cat mai puţin este costul energiei electrice. Infrastructura pentru irigaţii a fost predată în proprietate organizaţiilor de udători şi cea mai mare parte se află într-o stare proastă. Prefectul Cătălin Kanty Popescu a solicitat la şedinţa de ieri a Comisiei de dialog social ca să fie convocată o întalnirii cu reprezentanţii acestor organizaţii, pentru a-i determina să acceseze fonduri pentru reabilitarea sistemelor de irigaţii. În raportul prezentat de Filiala Vrancea de la Îmbunătăţiri Funciare se arată că instituţia se confruntă cu probleme legate de amenajările de desecare cu privire la “sesizările pe care autorităţile locale şi persoane fizice le fac către filiala noastră, privind necesitatea executării lucrărilor de întreţinere (decolmatări, distrugeri de vegetaţie), pe canalele de desecare în vederea asigurării secţiunii de scurgere pentru prevenirea unor posibile calamităţi prin inundare”. În urma inundaţiilor din 2005 au fost afectate amenajările de desecare Suraia -  Vadu Roşca şi Călieni – Năneşti, privind promovat un proiect de investiţii. Anul trecut a fost realizat proiectul tehnic, iar în acest an ar fi trebuit să aibă loc procedura de atribuire a lucrărilor de execuţie, care a fost însă întreruptă din lipsa fondurilor. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.