Viața satului

Proiecte cu fonduri europene în valoare de 66,5 milioane euro

Mihai Boicu
26 iul 2013 1221 vizualizări
Pentru aceşti bani s-au întocmit 72 de proiecte, cele mai multe în domeniul agricol

Valoarea contractelor pentru realizarea unor investiţii finanţate din fonduri ale Uniunii Europene (UE) se ridică în Vrancea la 66,5 milioane euro. Pentru a obţine aceşti bani s-au semnat 2.337 de contracte, iar numărul proiectelor realizate se ridică la 72, potrivit unui răspuns al Ministerului Agriculturii la o interpelare a deputatului liberal Laurenţiu Ţigăeru Roşca. Cei mai mulţi bani au fost atraşi la Măsura 123 “Creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere”. Aici au fost încheiate 17 contracte în valoare de 14,5 milioane euro, din care şapte au fost finalizate. De sprijinirea fermelor agricole de semi – subzistenţă au beneficiat 1.942 de vranceni, pentru care bugetul este de 14,5 milioane euro. Cele 23 de proiecte depuse la Măsura 121 “Modernizarea exploataţiilor agricole” au primit un buget total de 12,39 milioane euro. Pe de altă parte, Măsura 313 “Încurajarea activităţilor turistice” a atras doar cinci proiecte, pentru care s-au semnat contracte în valoare de 766.908 lei. În afara acestor proiecte, vrancenii interesaţi pot atrage fonduri europene şi prin intermediul Grupurilor de Acţiune Locală. În 2010, au fost selectate trei Planuri de Dezvoltare Locală pentru a primi o finanţare de 8,5 milioane de euro. În 2012 au fost aprobate alte patru Planuri de Dezvoltare Locală, GAL-urile gestionand o finanţare publică de 11,4 milioane de euro. (M. BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.