Viața satului

Vulturu: Două investiţii la final, una la start

Mihai Boicu
21 iul 2013 1435 vizualizări
Primăria Vulturu va termina pană la zilele comunei, organizate pe 17 şi 18 august, două dintre investiţiile începute în acest an.

Astfel, se va finaliza realizarea unui trotuar, care va străbate comuna şi va scade riscul accidentelor. Acesta a fost deja terminat în Vulturu, mai rămanand de amenajat spaţiul dintre trotuar şi şosea. Constructorul a început acum să lucreze în satul Boţarlău. Investiţia costă 550.000 lei, cu tot cu TVA. De asemenea, pană la zilele comunei se vor termina reparaţiile la Căminul Cultural, care va fi inaugurat cu această ocazie. Lucrarea costă autorităţile locale 500.000 lei. Primăria speră ca în cele mai scurt timp să înceapă lucrările la piaţa agroalimentară din comună, la care astăzi se încheie procedurile la licitaţie. Valoarea estimată este, cu tot cu proiectare, de 750.000 lei. Toate investiţiile sunt finanţate de la bugetul local.


Bordeşti: Drum asfaltat


Autorităţile locale vor scoate la licitaţie lucrările de asfaltare a DC 158 pe o lungime de aproape 1,2 km. Lucrările sunt estimate de la 1,1 milioane lei. Drumul a fost inclus în randul investiţiilor finanţate cu prioritate în acest an prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală aprobat prin OUG 28/2013. Perioada de execuţie a lucrărilor este de trei luni. Investiţia prevede asfaltarea drumului, dalarea şanţurilor, precum şi realizarea de podeţe pentru acces la proprietăţile locuitorilor comunei. Modernizarea drumului va asigura o legătură mai rapidă cu piaţa de la Dumitreşti şi, de asemenea, va reduce distanţa faţă de Focşani cu 6 km. (M. B.)


Gugeşti: Se caută auditori pentru Asociaţia Comunelor


Filialala Vrancei a Asociaţiei Comunelor din Romania organizează concurs pentru ocuparea a şase posturi de auditor public intern. Persoanele interesate, absolvente de studii superioare de lungă durată economice sau juridice, pot depune dosarele la secretariatul Primăriei Gugeşti pană pe 5 august, ora 15.00. Toate detaliile privind participarea la concurs pot fi găsite pe site-ul primăriei, www.primariagugesti.ro. Proba scrisă va avea loc pe 7 august, ora 11.00, iar interviul pe 9 august, ora 10.00, la sediul ACOR din Gugeşti. Filiala Vrancea a ACOR este condusă de primarul Gugeştiului, Vasile Vatră. (M. B.)



Subvenţia care se va acorda din 2015 va fi, cel mai probabil, de 177 euro la hectar, pentru suprafeţele de pană la 30 de hectare şi de 150 de euro pentru suprafeţele mai mari. Cuantumul ajutoarelor a fost stabilit în urma discuţiilor purtate între ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, cu reprezentanţii asociaţiilor de producători din agricultură.


Agricultorii interesaţi să-şi modernizeze exploataţiile agricole mai au termen pană la 31 iulie pentru a depuneri cereri de finanţare pentru Măsura 121 “Modernizarea exploataţiilor agricole”. Suma totală alocată pentru această sesiune este de 50 de milioiane de euro, iar valoarea maximă eligibilă a unui proiect nu va putea depăşi 125.000 de euro.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Primaru`, acum 3902 zile, 9 ore, 8 minute, 11 secunde
Cum, au fost alegeri noaptea trecuta pentru Primaria Vulturu, a castigat din nou dl. Mihalcea iar noi habar nu am avut? Sau numai cu... poza? Domnilor ziaristi... tz, tz, tz!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.