Viața satului

Ţăranii s-ar putea să nu scape de datoriile la sănătate

Mihai Boicu
26 iun 2013 1141 vizualizări
Cele peste 6.000 de persoane care au datorii de 8 milioane lei la sănătate, între care foarte mulţi viticultori, s-ar putea să fie nevoite să plătească contribuţiile pentru anii 2009 – 2011, în pofida demersurilor făcute în ultimele săptămani

Prefectul Cătălin Kanty Popescu a declarat la şedinţa de ieri de Dialog Social că vizita făcută la Bucureşti de Eugen Ciorici, directorul Finanţelor şi Mihai Copaci, şeful CAS, nu a avut succes. “Considerăm oportun un proiect de lege care să prevadă că penalităţile şi majorările se aplică din momentul în care persoana a fost înştiinţată”, a declarat reprezentantul Guvernului. Vasile Vatră, primarul Gugeştiului şi preşedintele Asociaţiei Comunelor, filiala Vrancea, a susţinut că datornicii ar trebuit înştiinţaţi în fiecare an de datoriile pe care le au, ceea ce Casa de Asigurări nu a făcut. Deocamdată, demersurile pentru anularea obligaţiilor par fără finalitate, iar singura soluţie se anunţă a fi contestarea în instanţă. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.