Viața satului

Se anunţă producţii duble la grau

Eduard Popescu
25 iun 2013 2437 vizualizări
Recoltatul va începe de săptămana viitoare şi se estimează o producţie de aproape 4 tone de grau la hectar u la orz, unde treieratul este început deja, s-au obţinut în unele zone chiar şi peste 5 tone la hectar

Graul ar putea fi o cultură foarte productivă în acest, după cum se prezintă situaţia la ora actuală. Precipitaţiile abundente care au căzut în ultima perioadă le dau speranţe agricultorilor că vor obţine recolte mult mai mari decat anul trecut. În zona de sus a judeţului se anunţă producţii chiar şi de patru tone la hectar. “La orz s-a intrat deja la treierat, iar maine, poimaine se termină recoltatul. Producţia este bună, iar în unele zone s-a ajuns şi la peste 5.000 kg la hectar. La grau urmează ca recoltatul să înceapă în perioada următoare. Producţia va ajunge chiar şi peste 3.000 kg/ha. Cred că vor fi sole unde va depăşi 4.000 kg/ha”, a declarat Costel Necula, primarul comunei Măicăneşti, cunoscută pentru suprafeţele mari cultivate cu cereale. Pe teritoriul comunei a fost cultivată cu grau o suprafaţă de circa 7.000 hectare de teren, din care cea mai mare parte este arendată. Şi la Năneşti, primarul Stoica Neagu speră într-o producţie de peste 2.000 kg de grau la hectare, iar de săptămana viitoare va începe recoltatul. La nivelul judeţului Vrancea s-au cultivat în toamna anului trecut aproximativ 27.000 hectare de grau. Agricultorii spera ca producţia să fie mult mai bună în acest an decat în 2012, cand media a fost sub 2.000 kg la hectar. Ministerul Agriculturii estimează că producţia va ajunge la aproape 4.000 kg/ha. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.