Viața satului

Info-Rural: Milcovul: Comuna care nu întrerupe apa

Mihai Boicu
23 iun 2013 1123 vizualizări
Primăria Milcovul nu a întrerupt niciodată alimentarea cu apă în ultimii ani, chiar dacă a fost secetă, susţine primarul Mihai Neaţă.

“La Milcovul, din 2 martie 2010 cand am dat drumul la instalaţia de apă, nu am avut probleme, Atunci cand am dat drumul la un puţ vechi şi nu mai avut probleme cu apă. Am debit de 500 metri cubi pe zi, scade presiune cand oamenii udă grădinile, dar nu am întrerupt alimentarea niciodată”, spune primarul din Milcovul. Sistemul mai are nevoie şi de două staţii de tratare a apei, dar acestea nu pot fi realizate în lipsa canalizării, realizată în prezent de CUP, arată primarul. (M. B.)

Broşteni: Locuitorii speră să aibă apă

Autorităţile locale sunt pe punctul de a obţine finanţare pentru realizarea unui sistem de alimentare cu apă. Comuna de pe Valea Milcovului are doar fantani, iar oamenii au mari probleme cu apa, în special în timpul verii. “Avem sursă de alimentare cu apă, avem proiectul realizat încă de cand era HG 577 în vigoare, sper că acum vom obţine finanţare. Anul trecut s-a adus apă cu cisterna în comuna şi mi-e frică să nu se întample din nou acelaşi lucru în august”, spune primarul Ion Alanei. Fostul primar Ion Bucur anunţase în mandatul trecut că a descoperit un puţ de alimentare cu apă de la fosta Cooperativă Agricolă de Producţie, însă lucrarea nu s-a mai materializat din motive necunoscute. (M. B.)

Bordeşti: 100.000 lei pentru un drum

Primăria a reuşit să obţină o finanţare de 100.000 lei pentru asfaltarea drumului spre Manăstirea Rece, care face legătura comuna Dumbrăveni. Banii au venit de la Ministerul Dezvoltării, prin Consiliul Judeţean. Realizarea acestui drum este importantă pentru bordeşteni pentru că scurtează drumul spre Focşani cu 6 km. De asemenea, se face mai uşor legătura piaţa de la Dumbrăveni, una dintre cele mai mari din judeţ. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
miki, acum 3930 zile, 18 ore, 55 minute, 59 secunde
La Gugesti se intrerupe apa zilnic si la blocuri ,asa ceva nu e posibil cei de la curte mai au un wc in curte dar cei de la bloc .nu mai zic de dusuriile necesare pe caldura asta ,dar asa ceva e citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.