Viața satului

Ministerul Agriculturii vrea să finanţeze fermele

Mihai Boicu
23 iun 2013 1171 vizualizări
Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, a anunţat că ministerul pe care îl conduce intenţionează să modifice măsura 121 referitoare la modernizarea exploataţiilor agricole din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală.

Scopul acestei schimbări este crearea a 1.000 de ferme de familie, prin finanţarea cu 50.000 de euro/fermă. “Măsura 121 şi schimbarea pe care vrem să o facem este în curs de negociere la Autoritatea de management. Acolo vrem că creăm conceptul de fermă de familie şi mai avem la dispoziţie 50 de milioane de euro pe care vrem să îi punem la bătaie astfel încât să creăm 1.000 de ferme prin finanţare maximă de 50.000 de euro. Vrem să dăm posibilitatea celor care lucrează sau vor să lucreze în mediul rural, dar care sunt undeva la limita subzistenţei. Vor fi proiecte pe trei categorii: de producţie vegetală, zootehnică şi horticolă”, a declarat Daniel Constantin. Potrivit acestuia, finanţările se vor adresa celor care sunt pe producţie, care au deja 3-5 capete de vaci cu lapte sau altceva şi care vor să dezvolte afacerea până la limita minimă pentru piaţă, de 15-20 de capete. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.