Viața satului

VIDEO!!!Comisia de fond funciar şi-a încetat temporar activitatea

Mihai Boicu
24 mai 2013 1757 vizualizări
Activitatea comisiei judeţene de fond funciar a fost suspendată în urma apariţiei Legii 162/2013, care aduce noutăţi în ceea ce priveşte retrocedarea proprietăţilor confiscate abuziv în timpul regimului comunist.

În intervalul de 120 de zile de inactivitate, urmează să fie inventariate toate terenurile disponibile de la nivelul localităţilor, verificarea tuturor punerilor în posesie de la nivelul Prefecturii, precum şi identificarea proceselor şi stadiul acestora, privind revendicările din Vrancea. “Problema mare este că nu ştim ce se întamplă cu solicitările făcute la Prefectura Vrancea, care se află în analiză, pentru mici modificări la titlurile de proprietate, cum sunt cele privind numele. Trebuie să aşteptăm normele metodologice”, a declarat prefectul Cătălin Kanty Popescu. Noul act normativ prevede că se vor face retrocedări în natură şi vor fi evitate despăguburile băneşti, întrucat nu sunt fonduri la buget. “Este clar că prin această lege toţi vor primi terenuri chiar dacă acest lucru va însemna desfiinţarea Staţiunii de la Odobeşti, a unei mari părţi din Romsilva sau a Agenţiei Domeniilor Statului”, a precizat prefectul Cătălin Kanty Popescu. Pană la apariţia normelor metodologice nu se ştie dacă membrii Comisiei judeţene îşi vor înceta în întregime activitatea sau doar o parte din activităţi vor fi întrerupe, întrucat ar putea fi afectate, de exemplu, procesele aflate pe rolul instanţelor de judecată. (M. BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.