Viața satului

Turul Vrancei:Sihlea: 53 de achiziţii în programul Consiliului Local

Mihai Boicu
19 mai 2013 1346 vizualizări
Programul anual de achiziţii publice aprobat de consilierii locali prevede 53 de achiziţii care trebuie făcute în acest an de către primărie.

Cele mai mari sume sunt destinate păşunilor comunale, acestea ridicandu-se în total la peste 500.000 lei. De asemenea, pentru căminul cultural s-a prevăzut un buget de investiţii de 400.000 lei. Reparaţiile curente la drumuri vor costa autorităţile locale 64.000 lei. Pentru lucrări consultanţă inginerie şi management proiect, Consiliul Local a aprobat cate 60.000 lei. Salubritatea şi gestionarea selectivă a deşeurilor costă la randul lor cate 68.700 lei. Autorităţile locale au în plan şi achiziţionarea unui utilaj agricol multifuncţional, evaluat la 100.000 lei. (M. B.)

Bordeşti: S-a concesionat islazul

Consiliul Local Bordeşti a aprobat la şedinţa de săptămana trecută concesionarea islazului comunal către Asociaţia crescătorilor de animale şi a producătorilor agricoli. Pentru suprafaţa de 217,29 hectare, primăria va încasa o redevenţă de 37.000 lei anual, plus taxele şi impozitele pentru teren. Pentru că pană acum la nivelul comunei crescătorii de animale nu au fost organizaţi în niciun fel, nu s-au acordat  nici subvenţii pentru păşune prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, aşa cum prevăd normele europene. Asociaţia trebuie să facă un raport anual către Consiliul Local cu privire la modul în care a cheltuit banii. (M. B.)

Vînători: Se asfaltează drumurile din comună

Primăria vrea să asfalteze o parte din drumuri, printre care se află şi cele primite în administrare de la Consilul Judeţean. Potrivit primarului Ionel Lupu, va fi asfaltat drumul care face legătura între Mirceştii Vechi şi Răduleşti, în lungime de 3,2 km. Fondurile vor fi asigurate de la bugetul local, deoarece autorităţile au economisit de anul trecut 2 milioane de lei. “Banii i-am strans intenţionat, pentru ca să mai facem cate ceva. Ca să punem asfalt, nu este de ajuns un miliard, două”, a spus primarul din Vînători. (M. B.)

Info-Util

Guvernul a adoptat în şedinţa de miercuri o ordonanţă de urgenţă pentru dezvoltarea fermelor de familie. Actul normativ prevede înfiinţarea unui fond de 300 de milioane de lei, care va fi pus la dispoziţia unor bănci pentru acordarea de credite fermierilor pe o perioadă de pană la zece ani.

* Ajutorul specific pentru crescătorii de vaci de lapte, bivoliţe de lapte şi taurine din zonele defavorizate pentru anul 2012 nu a fost stabilit pană acum. Termenul limită de efectuare a plăţilor de către APIA este 30 iunie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.