Viața satului

Primăriile nu şi-au rezolvat situaţia terenurilor din alte localităţi

Mihai Boicu
10 apr 2013 1402 vizualizări
Prefectura judeţului le-a cerut autorităţilor locale să transferere terenurile la primăriile unde sunt situate

Marii fermieri din judeţ au reclamat că au probleme la înregistrarea contractelor de arendă, deoarece proprietarii dintr-o anumită localitate au terenurile în alte comune şi oraşe ale judeţului. “Problema este că anul trecut încheiam documentele în zona de munte, iar acum trebuie să fac acest lucru la Odobeşti. Oamenii sunt puşi să-şi plătească impozitele pe ultimii cinci ani”, a spus omul de afaceri Ciprian Pamfil, care exploatează o suprafaţă de 3.000 de hectare. Arendaşii trebuie să-şi declare suprafeţele la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) pană pe data de 15 mai, pentru a beneficia de subvenţii. Ciprian Pamfil a afirmat că la Primăria Odobeşti i se cere să vină cu listele de proprietari, fiind pus la mijloc fără voia sa. De asemenea, omul de afaceri a afirmat că are probleme cu terenurile în care nu s-a făcut succesiunea. Viceprimarul Odobeştiului, Florin Vetrescu, a replicat că primăria nu pune nicio piedică la înregistrarea contractelor. “Dacă proprietarul vine cu adeverinţă de la primăria de domiciliu că a plătit acolo nu este nicio problemă şi urmează să rezolvăm problema între unităţile administrativ teritoriale”, a spus Florin Vetrescu. Viceprimarul din Odobeşti a afirmat că doar proprietarii îşi pot înregistra terenurile. “Nu este nicio problemă dacă domnul Pamfil vine cu contractele înregistrate la o altă primărie şi le reînregistrează. Problema este că trebuie să vină şi proprietarul să se înregistreze”, a mai spus vicele din Odobeşti. Ca urmare a acestei situaţii, subprefectul Cristi Misăilă a afirmat că este nevoie de urgentarea transferurilor terenurilor între localităţi. “Singura activitate care merge în Vrancea este agricultura. Dacă noi punem beţe în roate şi împiedicăm obţinerea de subvenţii, primăriile pot fi puse să plătească. Trebuie să deblocăm situaţia”, a declarat subprefectul judeţului. Soluţia găsită a fost ca primăriile să-şi reglementeze situaţia cat mai repede. În acest sens s-a convenit ca prin intermediul platformei electronice prin care se trimit documentele la Prefectură să fie puşi la dispoziţia autorităţilor locale paşii care trebuie făcuţi pentru ca terenurile să fie înregistrate nu în localitatea de domiciliu a proprietarului ci în în localitatea în care se află. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.