Viața satului

Arendaşii le cer primarilor să nu le blocheze afacerile

Mihai Boicu
3 apr 2013 1544 vizualizări
Constantin Bazon (al doilea din stanga) le cere primarilor să coopereze pentru ca marii fermieri să poată încasa subvenţiile de la APIA

Constantin Bazon, preşedintele Asociaţiei Cultivatorilor de Cereale şi Plante Tehnice Vrancea, le-a cerut primarilor, la şedinţa convocată de Prefectură, să nu le pună dificultăţi fermierilor în înregistrarea contractelor de arendă sau în eliberarea de adeverinţe. Astfel, unele primării pun condiţia achitării taxelor locale. De asemenea, unii proprietari şi-au plătit ani în şir dările la o primărie, iar acum s-au trezit că de fapt terenurile lor erau pe raza administrativă a altor localităţi, care le cer banii din urmă. Subprefectul Cristi Misăilă şi Octavian Vieru, directorul APIA, le-au atras atenţia primarilor că nu pot condiţiona înregistrarea contractelor sau eliberarea de adeverinţe. “Primarii nu pot bloca eliberarea adeverinţelor  deoarece fermierii se pot adresa instanţei de judecată şi în mod sigur vor avea caştig de cauză”, a spus Octavian Vieru. “În cazul contractelor de arendă aveţi posibilitatea să faceţi poprire la terţi”, a declarat subprefectul. Acesta a atras atenţia că o primărie a fost obligată să plătească subvenţiile pentru că un arendaş nu a putut declara la timp suprafeţele la APIA pentru a primi subvenţii. În cazul terenurilor “ mutate” în alte localităţi, directorul APIA a spus că acceptă adeverinţele de la fostele primării. De asemenea, sunt terenuri cu o situaţie neclară, deoarece nu s-a făcut succesiunea. “Nu cred că este cazul să împiedicăm înregistrarea terenurilor agricole pe baza declaraţiilor date de capii gospodăriilor de prezentarea de documente”, a mai spus Cristi Misăilă. (M. BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.