Viața satului

Info-Rural - Boloteşti: Proces pentru salubritate

Mihai Boicu
9 feb 2013 1535 vizualizări
Firma care colectează gunoiul menajer din Boloteşti, Gemina Servexim SRL, a dat în judecată primăria pentru ca nu şi-ar fi încasat toţi banii pentru serviciile prestate. Potrivit primarului Ştefan Sîchin, este vorba de 280 de milioane lei vechi.

“Noi trebuie să luăm banii de la oameni şi dacă cei de la firmă nu ridică o dată gunoiul atunci omul nu mai plăteşte. Am vorbit cu oamenii ca atunci cand îşi vor lua banii pe ajutoare de încălzire să plătească. Nu o să putem plătit tot, dar măcar să achităm în rate”, a declarat primarul comunei, ştefan Sîchin. Acesta intenţionează să scoată în luna martie la licitaţie concesionarea serviciului de salubritate al comunei, astfel încat firma care va caştiga contracul să încaseze şi banii de la populaţie. (M. B.)


Vizantea: 300 de proprietari la “comun”


Comisia locală de fond funciar din Vizantea – Livezi a aprobat punerea în poseie a 300 de proprietari pe o suprafaţă de 270 de hectare de pădure, cu toate că aceştia nu erau menţionaţi separat în documente. “Nu au fost trecuţi nominal, dar unul singur şi “şi alţii”. Oamenii au ştiut însă unde aveau pădurea şi măsurătorile noastre au ieşit al fix”, a declarat primarul Fănică Ciobotaru. Dosarele nu au fost validate însă de Comisia judeţeană, iar locuitorii din Vizantea au început să apeleze la instanţă în speranţa că-şi vor primi suprafeţele separat de această dată, nu “la comun”. (M. B.)


Sihlea: Se reabilitează păşunile


Primăria a scos la licitaţie contractul privind reabilitare prin fertilizare a 600 hectare de păşune. Valoarea lucrărilor care trebuie efectuate a fost estimată la 309.570 lei. Ofertele pot fi depuse pană la data de 18 februarie, ora 10.30, acestea urmand a fi deschise în aceeaşi zi, la ora 11.00. Criteriul de atribuire a contractului este preţul cel mai scăzut. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Laluciu, acum 4090 zile, 21 ore, 39 minute, 33 secunde
Primarul rosu din Bolotesti o da acum din colt in colt.Nu stie cum o sa dea inapoi spaga pe care a luat-o la semnarea contractului ! Umbla coane' Fanica la tescherea ca are balta peste....!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.