Viața satului

Direcţia Agricolă a primit cadou două inspecţii

Mihai Boicu
10 ian 2013 1891 vizualizări
Instituţia verifică ce au făcut agricultorii care au luat bani pentru Măsura 141 şi reconversia viţei de vie

Angajaţii Direcţiei Agricole vor face din acest an verificări la două finanţări cu fonduri europene, pentru a vedea dacă fermierii din Vrancea îşi respectă angajamentele. “Verificările din teren la Măsura 141, anul 4, vor fi efectuate de inspectorii noştri, printr-un acord de delegare prin care am primit aceste atribuţiuni”, a declarat Ticu Costandache, directorul interimar al Direcţiei Agricole. Instituţia va verifica dacă fermierii au respectat angajamentele pe care şi le-au luat pentru a primi finanţarea de 1.500 de euro pe an. De asemenea, Direcţia Agricolă a preluat atribuţiunile Agenţiei de Plată şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) pentru a verifica pe o perioadă de zece ani dacă fermierii care au beneficiat de finanţare pentru reconversia viţei de vie efectuează lucrările corect. APIA va face doar un supracontrol, pe eşantioane, pentru a verifica dacă Direcţia Agricolă a efectuat după toate normele inspecţiile din teren. Chiar dacă este o muncă suplimentară, verificările înseamnă ocazia pentru angajaţii Direcţie Agricole şansa de a-şi demonstra utilitatea în contextul reorganizării care se face la nivelul Ministerului Agriculturii. Pentru fiecare din cele două tipuri de verificări au fost nominalizaţi cate cinci angajaţi ai instituţiei. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.