Viața satului

APIA eliberează adeverinţe pentru obţinerea de credite

Mihai Boicu
21 oct 2012 1804 vizualizări
Crescătorii de animale pot solicita Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) adeverinţe pentru obţinerea de credite pentru finanţarea activităţii curente.

Beneficiarii plăţilor naţionale directe complementare din sectorul zootehnic, care se ocupă cu creşterea bovinelor, ovinelor şi caprinelor pot obţine astfel fondurile necesare pană la efectuarea plăţii primelor pe exploataţie şi pe cap de animal. Pană la această dată APIA a încheiat convenţii cu CEC Bank, BCR, BRD, OTP Bank, Banca Transilvania, Raiffeisen Bank, Procredit Bank, Creditcoop, Intesa Sanpaolo Romania, Bancpost, Pireus Bank, Garanti Bank, Banca Carpatic, Unicredit Ţiriac. Condiţiile de solicitare prevăd ca solicitantul să fi cerut subvenţia pe acest an şi că acesta a fost verificat. Valoarea creditului acordat de bănci este de pană la 90% din valoarea sumei calculate conform adeverinţei. Fondul de Garantare a Creditului Rural şi Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii garantează 80% din valoarea creditelor. Subvenţia la bovine este de 500 de lei pe cap de animal, iar la ovine şi caprine de 40,8 lei pe cap de animal. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.