Viața satului

Info-Rural;Vidra: Proces pentru ... 60 de lei

Mihai Boicu
5 aug 2012 1735 vizualizări
Pe rolul Tribunalului Vrancea se află un proces între Primăria Vidra şi firma Sif Computer SRL, a fostului prefect Sorin Hornea. Un asemenea litigiu poate părea ciudat, avand în vedere că în calitate de prefect Sorin Hornea a încercat să-l lase pe primarul Nică Micu fără a funcţie, avand în vedere faptul că a fost condamnat la un an de închisoare, cu suspendare însă.

Edilul din Vidra spune însă că de fapt e vorba de un proces pentru suma de ... 60 de lei. Datoria a fost făcută după ce un profesor a făcut cateva cumpărături de la magazinul Sif Computer, dar suma nu ar fi fost înregistrată. Deşi suma este infimă, primarul Micu spune că nu mai are cum să plătească banii, deoarece şcolile nu se mai află în subordinea sa. (M. B.)

Slobozia Ciorăşti: Bitionfor repară drumurile comunei

Primăria a decis să efectueze lucrări de întreţinere a mai multor drumuri din interiorul comunei. În satul Slobozia Ciorăşti vor fi efectuate lucrări pe o lungime de 5.169 lei, în satul Jilişte pe 2.254 metri şi în satul Armeni pe o lungime de 944 metri. Dintre cele cinci oferte primite de autorităţile locale, cea mai avanjatoasă în ceea ce priveşte preţul a fost oferta firmei Bitionfor SRL din Moviliţa. Valoarea contractului este de 201.740 lei, fără TVA. Bitionfor SRL a început să se impună în ultima perioadă printre firmele care lucrează la drumurile din judeţ. (M. B.)

Campuri: Se face proiect pentru canalizare

Primii paşi în realizarea investiţiei “Sistem public centralizat de canalizare a apelor uzate menajere şi staţie de epurare a efluentului uzat menajar în comuna Campuri" au fost făcuţi. Astfel, autorităţile locale au decis proiectul tehnic şi asistenţa tehnică să fie asigurare de firma Aquaform din Bucureşti, pentru suma de 450.000 lei, fără TVA. Pentru obţinerea contractului au prezentat oferte nu mai puţin de cinci firme. Două dintre acestea au contestat rezultatul procedurii de atribuire. Una a fost eliminată din cursă pentru faptul că a prezentat o ofertă care nu prezenta o semnătură electronică care să poată fi asimilată cu înscrisul sub semnătură privată. A doua firmă a reclamat faptul că nu a fost înştiinţată în termen legal de rezultatul licitaţiei. (M. B.)


Info-util

Sesiunea de depunere a proiectelor pentru Măsura 221 "Prima împădurire a terenurilor agricole" se amană pentru perioada 3- 28 septembrie. Termenul limită este vineri, 28 septembrie, ora 12.00. Decizia de amanare a fost luată de Autoritatea de Management pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală.

Ministerul Agriculturii a decis să amane şi Măsura 312 "Crearea şi dezvoltare de micro - întreprinderi" pentru perioada 3- 28 septembrie, ora 12.00.

Temperaturile se anunţă a fi ridicate pană miercuri, iar seceta pedologică va afecta în continuare culturile, printre zonele cele mai afectate fiind şi Moldova. Porumbul şi floarea soarelui sunt culturile cele mai afectate de secetă. Este posibil să cadă şi precipitaţii reduse. Temperatura medie a aerului este între 20 - 31 grade Celsius, însă pot ajunge şi la 38 de grade Celsius.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.