Viața satului

Turul localităţilor: Năneşti: Comuna nu are probleme cu apa

Mihai Boicu
22 iul 2012 1416 vizualizări
Cu toate că foarte multe localităţi rurale se confrunta cu o criză a apei potabile, la Năneşti lucrurile se prezintă ceva mai bine.

“Nu avem probleme cu apa, avem program de furnizare non stop. Am avut acum o lună şi ceva în urmă probleme cu o pompă care s-a stricat, dar le-am remediat”, ne-a declarat primarul Neagu Stoica. În urmă cu trei săptămani, pompele aproape nu puteau face faţă consumului, însă acum acesta a mai scăzut. Comuna este alimentată din puţuri proprii, iar localitatea Călieni se află în administrarea Serviciului de Exploatare a Sistemelor Rurale de Alimentare cu Apă, din subordinea Consiliului Judeţean. (M. B.)

Păuneşti: Comuna are nevoie de staţie de epurare

Reţeaua de canalizare pusă la punct în comună nu poate fi pusă în funcţiune, deşi s-au cheltuit 30 de miliarde lei vechi pentru cei 10,5 km de canalizare. Pentru aceasta mai este nevoie de o staţie de epurare, pentru achiziţionarea căreia autorităţile locale susţin că nu au fonduri. “Staţia de epurare costă în jur de 6 – 7 miliarde lei vechi, mai este nevoie şi de alte investiţii, în total 10 miliarde lei vechi”, spune primarul Gheorghe Popa. Investiţia a fost realizată prin OG 7/2006, privind dezvoltarea infrastructurii în mediul rural. (M. B.)

Garoafa: Referendum cu majoritate

Primarul PSD Gheorghe Maghiaru crede că locuitorii comunei se vor prezenta în număr mare la referendumul de duminică pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. “Nu e nevoie de mobilizarea oamenilor. Oamenii nu pot uita că Băsescu le-a diminuat veniturile. Cand îl atingi pe om la buzunar, nu te mai uită”, crede social – democratul. Cu toate acestea, USL a decis la nivel central să ia o serie de măsuri pentru ca populaţia să vină la urne, cum ar fi “premierea” celor care dovedesc că au mers la vot. În plus, votarea a fost prelungită pană la ora 23.00. (M. B.)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
cristi, acum 4289 zile, 9 minute, 36 secunde
D-le primar cand asfaltati drumul spre Faurei ca de votat v au votat oamenii si sincer cred ca au ramas cu promisiunile dvs.RUSINE
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.