Viața satului

Info-Rural: Homocea: Se modernizează sistemul de iluminat

Mihai Boicu
8 iul 2012 1351 vizualizări
Autorităţile locale au scos la licitaţie un contract în valoare de 542.000 lei pentru modernizarea sistemului de iluminat în comună şi optimizarea consumului de energie electrică

Contractul prevede înlocuirea echipamentelor de iluminat public cu altele noi cu performanţe tehnice în conformitate cu cerinţele caietului de sarcini. Termenul limită pentru depunerea ofertelor de către firmele interesante este 20 iulie, iar acestea vor fi deschise trei zile mai tarziu. Investiţia va fi finanţată cu fonduri bugetare. (M. B.)

Străoane: Primarul a caştigat din viticultură 75.000 lei

Social – democratul Vasile Zbîrciog a caştigat anul trecut din valorificarea strugurilor o sumă de peste trei ori mai mare decat salariile cuvenite funcţiei de primar. Potrivit ultimei declaraţii de avere, din viile pe care le lucrează în arendă primarul a caştigat 75.000 de lei. Spre comparaţie, funcţia de primar i-a adus “doar” 22.000 de lei. Vasile Zbirciog are în proprietate un tractor fabricat în anul 1991 pentru muncile agricole. Edilul a declarat în mai multe randuri ca nu poate trăi doar din salariul de primar. (M. B.)

Slobozia Bradului: Primarul Zamfirescu, venituri de peste 150.000 lei

Valerică Zamfirescu a caştigat anul trecut o mică avere din valorificarea strugurilor şi a vinurilor. Veniturile acestuia s-au ridicat la 75.000 de lei, la care se adaugă încă 75.000 lei în dreptul soţiei. În ultimii ani primarul din Slobozia Bradului s-a orientat către viticultură, o alternativă binevenită dacă ţinem cont că anul acesta a obţinut un nou mandat doar cu cateva voturi în plus faţă de următorul candidat. Valerică Zamfirescu a beneficiat  anul trecut de subvenţii pentru defrişarea viţei de vie în valoare de 17.000 de euro, la care se adaugă alte subvenţii pentru agricultură în cuantum de 13.500 lei. (M. B.)


Info –Util

Ministerul Agriculturii a prelungit pană pe data de 14 august, ora 12.00, perioada de depunere a proiectelor pentru Măsura 123 “Creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere” şi a Schemei de Ajutor de Stat N578/2009.

Vineri, 13 iulie, este termenul limită pentru depunerea de proiecte pentru Măsura 141 “Sprijinirea fermelor agricole de semi – subzistenţă”. Perioada a fost prelungită cu două săptămani faţă de termenul iniţial.

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a publicat Ghidul Solicitantul pentru Măsura 312 “Sprijin pentru crearea şi dezvoltarea de micro-întreprinderi” din cadrul PNDR. Ajutorul public nerambursabil este de pană la 70% din totalul cheltuielilor eligibile. Sumele acordate sunt de pană la 50.000 de euro pentru persoane fizice autorizate, 100.000 de euro pentru micro - întreprinderile din transportul rutier şi 200.000 de euro pentru alte afaceri.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.