Viața satului

Info-rural:Năruja: Conturile primăriei sunt blocate

Mihai Boicu
1 iul 2012 1530 vizualizări
Noul primar din Năruja debutează în administraţie într-o primărie cu conturile blocate din cauza datoriilor acumulate la constructori

“Conturile sunt blocate din 21 iunie, din cauza datoriilor la firma care a construit podul din fier dinaintea actualului pod”, a declarat social – democratul Cristian Panţuş, fostul primar al comunei. În februarie, conturile au fost blocate de firma care a realizat podul din beton peste Zăbala, iar autorităţile locale au fost nevoite să achite o parte din datorie pentru ca restricţia să fie înlăturată. Din acest motiv, nu s-au mai plătit alte restanţe, iar activitatea primăriei a fost din nou blocată. Cum noul primar, Nicu Ciprian Popescu, este democrat – liberal, iar datoriile acumulate în mandatul fostei conduceri i-ar putea pune mari piedici. (M. B.)

Păuneşti: Viceprimar de la APV

Comuna de langă Adjud are o conducere în întregime PDL. La finalul săptămanii trecute, viceprimar a fost ales Vasilică Duman, propunerea agreată de primarul Gheorghe Popa. Acesta a obţinut opt voturi din totalul de 15, învingandu-l pe social – democratul Aurel Petrilă, fostul primar al comunei. Acesta a fost învins astfel pe toată linia de omul cu care a făcut echipă în 2008. Balanţa puterii a fost înclinată de singurul consilier PP – DD, deoarece APV şi USL au avut fiecare cate şapte aleşi. (M. B.)

Slobozia Bradului: Dosarele amendaţilor asaltează instanţele

Zeci de dosare ale locuitorilor din Slobozia Bradului care cutreieră ţara cumpărand şi vanzand diverse lucruri sunt pe rolul judecătoriilor din judeţ. Obiectul acestora îl constituie amenzile încasate de şoferii maşinilor, de care Primăria Slobozia Bradului încearcă să scape. Amenzile sunt considerate venituri ale bugetului local, însă în realitate nu sunt niciodată încasate. În consecinţă, autorităţile locale cer ca în loc de bani să fie impusă sancţiunea muncii în folosul comunităţii. În total, amenzile acumulate de locuitori ajung la circa 2 milioane lei. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.